• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Mellrák elleni küzdelem: tavaly póló, idén zokni

Egészségmagazin Forrás: Weborvos

Az Egészség Hídja Összefogás Egyesület idei mellrák elleni kampányának jelképe az Összefogás Zokni lesz.

Az Egészség Hídja Összefogás Egyesület 2009- ben is aktívan folytatja tevékenységét azért, hogy minél több nő tisztában legyen a mellrák tüneteivel, kezelésével és természetesen a korai felismerés fontosságával. Folytatva a hagyományt, idén október 4-én ismét megrendezésre kerül a Rózsaszín Egészségnap és Lánchídi Séta, amely jelképezi a mellrák elleni széleskörű társadalmi összefogást.

Az egyesület tájékoztatója szerint a betegség legyőzése azonban sokkal szélesebb, folyamatos figyelmet kíván. Ezért az Egészség Hídja Összefogás Egyesület egész éves munkája során elengedhetetlennek tartja, hogy az információ eljusson a nők legszélesebb rétegéhez.

Tavaly a figyelem felkeltésében nagy szerepe volt az Összefogás Póló-nak, melynek eladásából befolyt teljes összeg az egyesület munkáját támogatta. Az idei évben is sikerült segítőkész partnerekre találnia az egyesületnek. Az Egészség Hídja Összefogás Egyesület a Spar Csoporttal és a Zoknitex Kft.-vel közösen a mellrák ellen tudatos felvilágosító kampányt indít 2009 májusában. A kampány jelképes terméke az Összefogás Zokni lesz - a tetszetős, jó minőségű termékeket a Spar teljes országos hálózatában lehet majd megvásárolni. Ezzel az üzletlánc kiemelkedő szerepet vállal abban, hogy igen széles vásárlói körhöz eljusson a termék és a hozzá kapcsolódó fontos üzenet, kortól és anyagi háttértől függetlenül.

„A Spar közel 15 ezer főt foglalkoztat, munkatársainak 75 %-a nő. Mint az ország egyik meghatározó kereskedelmi vállalata, a jótékony célt szolgáló zoknik és a hozzájuk tartozó tájékozató füzetecskék forgalmazásával tudunk hozzájárulni ahhoz, hogy minél kevesebb nő és minél kevesebb család legyen érintett a betegségben" – jelentette ki Laber Zsuzsa, a Spar kommunikációs vezetője.

Kifejezetten az Egészség Hídja Összefogás támogatására készült az Összefogás Zokni. Mindegyik terméken megtalálható az Összefogás szimbóluma. Pamut és kevert szálas alapanyagból, kényelmes orrlezárással készülő női zoknikról van szó, melyek sport változatai sarok- és orrerősítettek. A direkt nőknek kifejlesztett sport-, boka- és titokzoknik négy különböző színben készülnek (fehér, rózsaszín, szürke és fekete).

A Zoknitex Kft., az Összefogás Zokni gyártója az elmúlt években rendszeresen támogatott különböző alapítványokat, civil szervezeteket (Pl.: Heim Pál Gyermekkórház, Országos Inkubátor Alapítvány, Bíborszív Alapítvány, Csontvelő-Transzplantáció Alapítvány, Hallgass a Szívedre Alapítvány). Ebben az évben a Zoknitex Kft. úgy döntött, hogy az Egészség Hídja Összefogással együttműködve a mellrák elleni küzdelmet támogatja.

„Azon sajnálatos okból választottuk a mellrák elleni küzdelem támogatását, mert cégünk egyik munkatársa, Székely Szilvia is érintett lett a betegségben. Bízunk benne, hogy minél több hölgy figyelmét fel tudjuk hívni a rendszeres kontroll fontosságára, így az időben felismert betegség gyógyítható lehet"- nyilatkozta ifj. Molnár László, a Zoknitex Kft. ügyvezető igazgatója.

A mellrák elleni Egészség Hídja Összefogás Egyesület elődje, Az Egészség Hídja Összefogás hazánkban 2002-ben Nancy Goodman Brinker amerikai nagykövet kezdeményezésére jött létre. Az Egészség Hídja Összefogás Egyesület 2006-ban Körtvélyes Éva kezdeményezésre és vezetésével alakult azzal a céllal, hogy a 2002 óta működő Az Egészség Hídja Összefogás szervezett formában folytassa tevékenységét a mellrák elleni küzdelemben.

Az Egyesület tagjai a legjelentősebb rákellenes civil- és orvos-szakmai szervezetek, amelyek mellett magánszemélyek is részt vesznek a szervezet működtetésében. Az alapító tagokkal szoros együttműködésben az Egyesület elengedhetetlen támogatói a nagyvállalatok, az egészségügyben dolgozók és a kormányzati szféra. Számos közéleti személyiség is vállalta a kezdeményezés népszerűsítését különböző rendezvényeken és a médiában.

Az Egészség Hídja Összefogás Egyesület legfontosabb célja az emlőrákos megbetegedések halálozási arányának csökkentése és a korai felismerés minden lehetséges eszközzel való elősegítése. A korszerű szűréshez és kezeléshez szükséges feltételek itthon is rendelkezésre állnak, ám a korai felismerés feltételét jelentő szűrésre szóló felhívást még nem veszik elég komolyan a veszélyeztetett korú hölgyek. Ezen túlmenően fontos cél az egészséges életmód népszerűsítése és az egészség megőrzése révén a kockázati tényezők radikális csökkentése. Az Egyesület minden évben az egész társadalom figyelmét felhívó sétát szervez a Lánchídon, illetve több vidéki városban is.

Legolvasottabb cikkeink