• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Mikor jöhet fellélegzés a tüdődaganatok kezelésében?

Egészségmagazin Forrás: Weborvos

Múltbeli statisztikákból egyetlen daganatos beteg esetén sem lehet személyre szabottan előre megjósolni hogyan alakul a sorsa.

A tüdőrák és a tüdőáttétek kezelésének számos vetületét dolgozza fel a Rákgyógyítás Magazin 2015. őszi lapszáma. A Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért Alapítvány által kiadott ingyenes, s hirdetéseket sem közlő országos betegmagazin a téma által érintett betegek, illetve családok nagy számára tekintettel 15 ezer helyett 25 ezer példányban kerül az olvasókhoz az onkológiákon, a tüdőgyógyászati osztályokon és a betegszervezeteken keresztül - ajánlják a lapot a szerkesztők.


Múltbeli statisztikákból egyetlen daganatos beteg esetén sem lehet személyre szabottan előre megjósolni hogyan alakul a sorsa. Jó példa erre a Rákgyógyítás Magazinban bemutatott áttétes tüdőrák esete, ahol a betegnek 1-2 százalékos esélye volt az 5 éves túlélésre, 98-99 százalék pedig arra, hogy a betegség rövidebb időn belül le fogja győzni. Az asszony viszont az elkeserítő kilátások ellenére sem adta fel, ennek pedig immár 9 éve: az egykori beteg ma is jól van, pszichiáterként egy pécsi segítő csoportban igyekszik támaszt nyújtani sorstársainak..

A Rákgyógyítás Magazin ahogyan máskor sem teszi, most sem fest rózsaszín képet: a tüdőrák a leggyakoribb daganatos betegség, ami a reményt adó egyedi sikertörténetek ellenére a legtöbb halálos áldozatot is követeli. A lapszám nemcsak a tüdőrákos betegeknek szól, az elismert szakmai nyilatkozók több cikkben kitérnek az ugyancsak betegek tízezreit érintő, illetve fenyegető tüdőáttétek kezelésére is. A kiadvány sorra veszi a diagnosztikai teendőket, a sebészi, sugárterápiás, kemoterápiás és célzott onkológiai gyógyszerekkel elérhető eredményeket, foglalkozik a daganatos betegek életminőségével, s életmódjával, külön cikkben tárgyalja miként rontja a dohányzás a rákbetegek életkilátásait, tanulságos betegtörténeteket mutat be, s kitér az élet lezárásának méltóságát megőrizni próbáló hospice ellátásra is. Továbbiak itt