• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Most a mentőkért nyomjuk az egér gombját

Egészségmagazin Forrás: Weborvos

Szombaton Budaörsre érkezik a Segíts okosan! Program országjáró roadshow-ja.

Mint arról beszámoltunk, idén is folytatódik az Unilever Magyarország Kft. „Segíts okosan!" programja, amelynek keretében az Országos Mentőszolgálat munkáját az életmentési ismeretek népszerűsítése mellett, jelentős összegű adománnyal támogatják. A programot kísérő országjáró roadshow következő, budaörsi állomásán március 5-én szombaton, reggel 8-tól este 20 óráig várják az érdeklődőket a Tesco Hipermarket előtt (2040 Budaörs, Kinizsi út 1-3.) Az eseményen Bebe (Back to Black zenekar), Farkasházi Réka, Jaksity Kata, és Győrfi Pál is részt vesznek, közvetlenül tőlük is elleshetők az azonnali segítségnyújtás alapvető technikái.

Az adományozásnak idén kétféle módja is van. Akik a program ideje alatt, azaz 2011. február 10. és 2011. március 31. között az akcióban résztvevő 17 márkatermékből vásárolnak, azok 1 Ft-tal járulnak hozzá a készülékek megvételéhez. 2011-ben újításként a Facebook-on keresztül is mód van a segítségnyújtásra. Azok, akik lájkolják a program Facebook oldalát, 50 forinttal támogatják a programot, további játékok kipróbálásával – amellett, hogy bővíthetik életmentési ismereteiket – újabb 50 forintot gyűjthetnek kedvenc mentőállomásuk számára.

Foto OMSZ

Már zajlik a mentőállomások versenye!
A Segíts okosan! program keretében az Unilever Magyarország Kft. a defibrillátorok vásárlásán túl, egy külön verseny keretében további nyolc mentőállomást is támogat majd egyenként 250 ezer forinttal. Azt, hogy melyik nyolc mentőállomást, a szavazók fogják eldönteni, hiszen ebben az évben is a mentőállomások versenyének nyertesei lesznek a szerencsések, akik a nyereményt munkahelyük korszerűsítésére, munkahelyi körülményeik javítására, valamint mentési eszközök vásárlására használhatják.

A mentőállomások versenyében csak a szimpátia számít majd, hiszen a verseny ideje alatt, azaz 2011. február 10 – től március 31 - ig, mindenki szavazhat kedvenc mentőállomására. A verseny, amelyre a program elmúlt két évének nyertes mentőállomásain kívül bárki jelentkezhetett, idén is országos. A jelentkező mentőállomások pályázataikban a munkájukkal kapcsolatos eseményekről is beszámoltak. Az általuk megosztott, hol szívszorító, hol vidám történetek „Az én mentőállomásom" menüpont alatt olvashatóak a www.segitsokosan.hu weboldalon.

Így szavazhat:
A verseny során a www.segitsokosan.hu weboldalon: a „Az én mentőállomásom" menüpont alatt, vagy a +36 20/552-4557-es nem emeltdíjas sms-számon, illetve a Facebook-on a Segíts okosan csoporthoz csatlakozva (lájkolva), a kiválasztott állomás bemutatkozó oldalán található „Tetszik" gomb megnyomásával lehet szavazni a mentőállomásokra, 2011. március 31-ig.

A mentőállomások, az igazságos verseny kedvéért nagyságuk szerint 8 csoportra osztva vesznek részt a versenyben. A verseny végén a kategóriánként legtöbb szavazatot összegyűjtő mentőállomás munkájához 250 ezer forinttal, azaz összesen 2 millió forinttal járul hozzá az Unilever Magyarország Kft. Ugyanarról az IP-címről, vagy sms-számról naponta csak egy szavazatot regisztrál a rendszer.

A „Segíts okosan!" program további részletei (az akcióban meghirdetett termékek, a mentőállomások versenye, a roadshow időpontjai és helyszínei) a www.segitsokosan.hu weboldalon megtalálhatóak.

Legolvasottabb cikkeink