• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Műfogsor: kérdezzen, ha nem tudja

Egészségmagazin Forrás: Weborvos

A Corega Mobil Doktor július 15-én Újpesten várja a tanácsra szorulókat.

Magyarországon napjainkban több mint egy millió ember visel rendszeresen műfogsort. Vajon hány százalékuk látogatja rendszeresen fogorvosát? Közülük hányan használnak műfogsorápoló készítményeket? Elsajátították-e a problémamentes, megfelelő használat módját? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ anonim kérdőívek segítségével a Corega országos szájápolási felmérése.

- Sajnos az a tapasztalat a hazai orvosok körében, hogy a páciensek egy jelentős része nem szívesen használja a műfogsorát. Sokuk nem találja kényelmesnek azt és túl problémásnak tartja használatát, ápolását. Ezek a gondok mind oda vezethetők vissza, hogy a műfogsorhasználók nem kapnak megfelelő tájékoztatást a műfogsor ápoló termékek helyes alkalmazásáról, és gyakran nem mernek vagy tudnak hova fordulni kérdéseikkel. Azt gondolom, hogy ez a rendezvénysorozat egy nagyszerű lehetőség a kérdések megválaszolására és a tabuk ledöntésére – mondja Dr. Simon Rita fogorvos.

Tanácsadás a kamionban
A Corega Mobil Doktor a Nyugdíjasok Országos Szövetségének közreműködésével idén nyáron országszerte több helyszínen várt-várja a műfogsorhasználókat. A Corega kamionba ellátogatók a kérdőív kitöltése mellett ingyenes szájápolási tanácsadáson vehetnek részt. Az érdeklődők széleskörű információkat kapnak a műfogsor használatával kapcsolatosan, valamint a megfelelő rögzítés mellett a helyes tisztítást és ápolást is elsajátíthatják. Ha pedig ezek után még mindig maradnak kétségek a látogatókban, a Corega fogorvosának négyszemközt tehetik fel minden olyan kérdésüket, amelyekre korábban nem adódott lehetőségük vagy nem mertek rákérdezni.


A Corega Mobil Doktor július 7-től járja az országot. Az érdeklődők találkozhatnak a Corega kamionjával például a Bajai Halfőző Fesztiválon, Pécs és Győr belvárosában, valamint Sárváron és Gyulán a fürdőnél. A rendezvénysorozat július 15-én zárul a fővárosban, Újpest központban, a MATCH előtt reggel 9-tőldélután 5 óráig várják az érdeklődőket. 

A GlaxoSmithKline a világ egyik vezető kutatásorientált gyógyszergyártó és egészségmegőrző vállalata. A cégcsoport hazai össz-árbevétele alapján Magyarország első kétszáz legnagyobb vállalata között szerepel. A GlaxoSmithKline Consumer HealthCare a vény nélkül kapható gyógyszerek és egészségápolási termékek meghatározó vállalata, vezető szerepet tölt be többek között a fájdalomcsillapító piacon (Panadol), a meghűléses betegségek kezelésében (Coldrex), valamint a szájápolásban (Sensodyne, Parodontax, Aquafresh, Corega) is.
A Corega elkötelezett abban, hogy a több mint egymillió magyarországi műfogsorral élőnek segítsen a mindennapok megkönnyítésében – ezt nem csak a széleskörű portfólióval és a kiváló és biztonságos termékekkel éri el, de nagy hangsúlyt fektet a tanácsadásra és a felvilágosításra is.

A GSK fogorvoslátogató csapata folyamatosan, fogorvosonként évente több alkalommal is segít a szájápolási szakembereknek a munkájuk során felmerülő esetleges kérdések megválaszolásában, valamint a vállalat a műfogsorápoló piac szereplői közül egyedüliként egy bárki által ingyenesen hívható, a helyes műfogsorápolással és a Corega termékekkel kapcsolatos, munkanapokon 10-16 óra között elérhető információs vonalat (06-80-205-079) is üzemeltet.