• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Okosan segítettek - megvan a győztes mentőállomás

Egészségmagazin Forrás: Weborvos

Lezárult a mentőállomások versenye, a legtöbb szavazatot a gyöngyösiek kapták.

Január 28-án indult el a „Segíts okosan!" program, amelynek fő célja a mentők munkájának támogatása. A kampány részeként a hazai mentőállomások versenybe szálltak a 8x250.000 forintos különdíjért. A legtöbb szavazatot a gyöngyösi állomás gyűjtötte össze, rájuk mintegy háromezer-ötszázan voksoltak.

Vasárnap zárult le a mentőállomások versenye, amelyben nyolc, a csoportonként legtöbb szavazatot összegyűjtő mentőállomás a „Segíts okosan!" program, egyenként negyedmillió forintos különdíjából részesül, amelyet a győztesek az állomás fejlesztésére, korszerűsítésre fordíthatnak.

A mentőállomásokra február 1. és 28. között lehetett szavazni. A versenyben lévő 70 mentőállomás nyolc csoportra bontva várta a támogatói szavazatokat, a verseny zárását követően pedig minden csoport legtöbb szavazatot kapott mentőállomása, azaz összesen 8 részesül a negyedmillió forintos támogatásból.

A verseny népszerűségét mutatja, hogy összesen mintegy 64 ezer voks érkezett az állomásokra – pedig a szigorú feltételek egyike az volt, hogy adott napon, 1 számítógépről (IP címről) és egy telefonról csak egyetlen szavazatot regisztráltak.

A szavazatok összesítését követően a sárvári, a pécsi (Petőfi Sándor utca), a kőszegi, az ibrányi, az enyingi, a gyöngyösi, a szerencsi és a budai (Alkotás utca) állomások nyertek.

„Őszintén örülünk, hogy a mi állomásunk is a nyolc nyertes között van. Nagyon köszönjük a támogatóinknak, jóakaróinknak a számos szavazatot, melyeknek köszönhetően, többek között az állomás bútorzatát komfortosabbra cserélhetjük, amely szintén rendkívül fontos a mentők hatékony munkavégzéséhez." – mondta Debreceni Tamás, a gyöngyösi mentőállomás vezetője.

„A mentők igazi nyeresége azonban nem pénzben mérhető, hiszen a program révén az emberek jobban megismerhették tevékenységüket, komoly figyelmet és elismerést kaptak, ami új erőt ad áldozatos munkájukhoz." – nyilatkozta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr igazgatója.

A „Segíts okosan!" program további részletei, az akcióban meghirdetett termékek listája, a roadshow időpontjai és helyszínei a www.segitsokosan.hu weboldalon találhatóak.

Legolvasottabb cikkeink