• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Rajt Egyekről, cél Nagykörűn, kaland a túra

Egészségmagazin Forrás: Weborvos

Utolsó előtti hétvégéjéhez érkezett a fenntartható életmód-túra, vannak még szabad helyek.

Negyedik, utolsó előtti hétvégéjéhez érkezett a résztvevők számára teljesen ingyenes 3 napos Tiszavölgy Kalandtúra, melyen most is 350-en sajátítják el a fenntartható életmód elemeit. Miközben a környezettudatos életről „tanulnak" játékos, könnyed formában, körbekalandozzák a Tisza-tavat, kicsit eveznek, úsznak, kalandpályákon tesztelik bátorságukat és napi 50-60 km-t kerékpároznak.

Nemcsak a programok, hanem a szállás és a teljes ellátás is ingyenes, mivel azt az Új Széchenyi Terv keretében az Európai Uniótól nyert pályázati pénzből finanszírozzák. Még lehet jelentkezni, vannak helyek! Csak kalandos legyen, ne veszélyes

A program: bejárjuk a vízi tanösvényeket, és evezve is bebarangoljuk a tó öblítőcsatornáit, felmászunk a madármegfigyelő tornyokba. Végigjárjuk a Tisza-tó környéki településeket, ismerkedünk a kivételes madárvilággal. Nézünk szürke gémet, bakcsót, kanalas gémet, nagy kócsagot, kormoránt, és talán még kerecsensólymot is megpillanthatunk. A rengeteg természeti látnivaló mellett halászoktól megtanulhatjuk a varsás halfogás fortélyait.

A tó mellett kosárfonó ismertet meg bennünket ezzel az ősi, víz melletti mesterséggel, és tőle lehet is vásárolni például kerékpárkosarat, mely sokkal praktikusabb és "fenntarthatóbb", mint a mai műanyag termékek. Mint eddig is mindig, most is helyi háziasszonyok sütnek, főznek nekünk. Kóstolunk majd krumplis ételeket Abádszalókon, mézeset Tiszanánán, kecskesajtot Nagykörűben. Ha már a Tisza-tónál vagyunk, akkor nem fogjuk kihagyni a tó két legnépszerűbb látványosságát sem: az idén átadott poroszlói Ökocentrumot, valamint az ország legnagyobb kalandparkját Tiszafüreden - invitálnak a szervezők.

A résztvevők úgy ismerhetik meg a térséget, ahogy még eddig senki, ez egy egyedi, megismételhetetlen, kivételes, életre szóló kaland, mely a Közép-Magyarországon kívüli lakcímmel jelentkezőknek teljesen ingyenes! A budapesti, Pest-megyei lakosok számára az Európai Unió nem támogatja a részvételt, ám ők is velünk tarthatnak 10.000 Ft/fő/hétvége önköltségi áron.
Részletes útvonal

A rendezvény teljesen nonprofit! Célja a fenntartható életmód megismertetése és a Tisza-vidék népszerűsítése. A résztvevők számára felelevenítjük azokat a ma is használható praktikákat, melyeket néhány generációval előttünk is alkalmaztak a környezetük védelmében, és melyek újra fontosak ahhoz, hogy minél kisebb legyen az ökológiai lábnyomunk. Tanulhatnak a komposztálásról, arról, miként lehet a legkevesebb hulladékot „termelni", mit tegyünk a szeméttel, hogyan használjuk ésszel a környezetünk természeti értékeit. Jelentkezés: www.tiszavolgy.hu