• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Szülésznőknek, védőnőknek szóltak az őssejtbankról

Egészségmagazin Forrás: Weborvos Szerző:

Az országos szülésznő-védőnő konferencia nagy érdeklődést kiváltott előadása az őssejt alkalmazásban rejlő lehetőségeket taglalta.

A szakmai fórumon dr.Kollár Mihály, a Zelion Őssejt Kft. képviselője hangsúlyozta: a cég további célja, hogy mind a magyarországi, mind a nemzetközi kutatási eredményeket az érdeklődők számára elérhetővé tegyék, s ennek révén a leendő ügyfeleik folyamatosan értesüljenek az őssejt alkalmazásában rejlő gyógyítási lehetőségekről.

A Zelion Őssejt Kft. köldökzsinórvér-őssejtbanki szolgáltatása lehetőséget nyújt, hogy Magyarországon (Budapesten) tárolják a céggel szerződött édesanyák gyermekeinek köldökzsinórvérét. Tevékenységük megismertetése érdekében szakmai fórumokon is megjelennek, és tájékoztatják az egészségügy szakdolgozóit. Ilyen alkalom volt e minapi is, a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri Elméleti Tömbjében. E szakmai kör érdeklődése e téma iránt nyilvánvaló, minthogy képviselői végigkísérik a családokat a gyermekvárás gyakorta feszültségekkel terhes időszakán. A szülőknek számos döntést kell meghozniuk, és ezek közé tartozik az is, hogy éljenek-e az utóbbi években elérhetővé vált lehetőséggel, születendő gyermekük köldökzsinórvérének fagyasztásával, tárolásával. Felelősségteljes döntésükhöz a pontos és szakszerű információ elengedhetetlen. Kitől várhatnának segítséget, mint attól a személytől, aki már számos tanáccsal látta el az édesanyát a babavárás időszakában.

A Zelion kiállítási standját felkereső több száz védőnő és szülésznő üdvözölte a lehetőséget, hogy elérhető a szolgáltatás, és hogy ennek biztonságát és hátterét egy nagy múltú gyógyító és kutató intézmény adja. Kiemelt jelentőséget tulajdonítottak a bemutatott sejtszeparációs technikának, mely lehetővé teszi, hogy a tárolt őssejt-készítmény ne csak a mai transzplantációs gyakorlat számára, hanem a regenerációs orvoslás, a sejtterápia számára is felhasználható legyen.