• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

85 új igazolt fertőzött, 8 újabb halálozás

Egészségpolitika Frissítve 2020.04.09 Forrás: koronavirus.gov.hu
85 új igazolt fertőzött, 8 újabb halálozás

A hatósági karantéba kerültek száma 16 006, az elvégzett teszteké pedig 27 826, a gyógyultak száma 96-ra nőtt.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel a tegnapi 895-ről 980 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 beteg, többségében idős emberek, de egyikük csak 48 éves, aki krónikus veseelégtelenségben szenvedett. Ezzel 66 főre emelkedett az elhunytak száma, közöltea a koronavírus kormányzati oldal. A gyógyultak száma 96-ra nőtt. 

A hatósági karantéba kerültek száma 16 006, az elvégzett teszteké pedig 27 826.

Budapesten újabb 41 embernél igazolták a fertőzést, Pest megyében 19 embernél, míg a többi megye közül Fejér a legérintettebb 55 igazolt fertőzöttel. 

Farkas Örs: a fegyelmezett védekezésnek köszönhetően sikerült ellaposítani a járvány terjedésének görbéjét Magyarországon

A fegyelmezett védekezésnek köszönhetően sikerült ellaposítani a koronavírus-járvány terjedésének görbéjét Magyarországon - közölte Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.  Hozzátette: az emberek betartották a korlátozó és szigorító döntéseket, de fegyelmezettségük némileg romlott az elmúlt hétvégén, főként a fővárosban és környékén.

A szóvivő azt mondta, a várakozásokhoz képest jobban alakultak a járvány megjelenése óta történtek. Más európai uniós országokhoz képest Magyarországra később ért el a járvány, ennek köszönhetően a térség és az Európai Unió adataihoz viszonyítva  is nagyon alacsony a 100 ezer főre jutó megbetegedések száma - közölte, megjegyezve, mindez annak tudható be, hogy időben születtek olyan korlátozó és szigorító döntések, amelyek csökkentették a személyes találkozások számát.

Farkas Örs hangsúlyozta: az egész világ nagyon nehéz helyzetbe került, hiszen a koronavírus okozta egészségügyi világjárványból kifolyólag kialakult egy gazdasági válság is. Nehéz helyzet a mostani, mert a világot sújtó járvány és a következményeként kialakult gazdasági nehézségek egyidejű kezelése összetett feladat - mondta a szóvivő.

Már öten haltak meg a fővárosi fenntartású Pesti úti idősek otthonában a koronavírus miatt - írta az Origo csütörtökön 

A cikk szerint a csütörtökön közölt új halálesetek között egy újabb olyan idős ember van, aki az otthon lakója volt. Az idősotthonban több mint ötszáz lakó van teljes karanténban, legalább 65-en fertőződtek meg eddig - tették hozzá. A portálon azt írták: Karácsony Gergely főpolgármester szerint minden rendben van, Facebook-oldalán ugyanis azt közölte, hogy a Fővárosi Védelmi Bizottság rendkívüli vizsgálatot tartott több, a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában működő idősotthonban, és azt állapították meg, hogy az intézmények a hatóságok előírásai szerint működnek. A bejegyzésben a főpolgármester az otthonok alkalmazottjaira próbálja tolni a felelőséget azzal, hogy azt állítja, a kritikák nem is az ő munkáját kérdőjelezik meg, hanem a gondozókét - olvasható a honlapon.

 

Legolvasottabb cikkeink