• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

A béren túl is folytatták az egyeztetést

Egészségpolitika Forrás: Weborvos

Megvizsgálják a gazdasági és műszaki- ügyviteli és fizikai munkakörben dolgozók béremelésének lehetőségét.

A kormány elkötelezett a betegellátás színvonalának emelése és az egészségügyi dolgozók munkakörülményeinek és anyagi megbecsülésének javítása mellett, ezért a héten Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár újabb egyeztetést tartott az egészségügyi érdekképviseleti szervezetekkel - adta hírül az államtitkárság közleménye.

A találkozón részt vettek a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ EDDSZ), a Mentődolgozók Önálló Szakszervezetének (MÖSZ), továbbá a Magyar Orvosi Kamara (MOK), a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK), a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK), a Medicina 2000 Poliklinikai és Járóbeteg Szakellátási Szövetség és a Magyar Kórházszövetség (MKSZ) képviselői.

Az egyeztetést követően a tárgyalópartnerek írásban is rögzítették a korábban kihirdetett több éves béremelési program részleteit, amelynek eredményeként több mint 95 ezer egészségügyi dolgozó részesül jelentős béremelésben 2016. szeptember 1-jétől.

A kormány a konzultációban hisz. Az egészségügyet érintő fontos kérdésekben az ágazat szereplőivel közösen lehet eredményeket elérni. Ezért az Egészségügyért Felelős Államtitkárság további egyeztetéseket folytat tárgyalópartnereivel az ágazati bérmegállapodás gyakorlati végrehajtásának ellenőrzéséről, a cafeteria rendszer kiterjesztésének áttekintéséről, valamint a munka és védőruházat juttatás felülvizsgálatáról.

Ezen felül megvizsgálják a gazdasági és műszaki- ügyviteli és fizikai munkakörben dolgozók béremelésének lehetőségét, a védőnők és a mentésben foglalkoztatottak helyzetét és megkezdik az ügyelet munkajogi szabályozásának felülvizsgálatát.

Az egészségügyi dolgozók munkája nélkülözhetetlen, hiszen ők azok, akik a betegágyak mellett visszaadhatják az egészséget, a gyógyulás reményét és törődnek az elesett, beteg emberekkel. Éppen ezért a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy élet- és munkakörülményeik a következő időszakban még tovább javuljanak - áll a közleményben.