• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

A kormány megbecsüli az egészségügyi dolgozókat

Egészségpolitika Forrás: Fidesz.hu

A magyar kormány minden erejével azon dolgozik, hogy segítse az egészségügyi dolgozókat.

"A baloldal tönkretette az egészségügyet, kiárusította, leépítette, eladósította a kórházakat, az ott dolgozókról teljesen elfeledkezett. Egyhavi fizetésüket vették el, a bérüket soha nem rendezték, csökkentették a háziorvosok támogatását, az egészségügyi dolgozók fizetése az átlagbér alatti szintre süllyedt" - írja a Fidesz a ma megjelent közleményében, melynek apropójára nem utaltak, de vélhetőeg válasznak szánták az MSZP mai közleményére, melyben Kökény Mihály volt egészségügyi miniszter kifejtette:
Szócska Miklós a még itthon dolgozó orvosok és ápolók türelmével játszik. A 2012-ben nagy csinnadrattával végrehajtott és igazságtalanságokkal terhelt bérkorrekció folytatásához a nemzetgazdasági tárca az év végén még 50-55 milliárd forint többletet becsült. Ehhez képest az Egészségbiztosítási Alap 2013-as költségvetésében már csak 40 milliárdnyi növekmény szerepel, és ebből is odaígértek már 4,5 milliárdot a gyógyszerészeknek a patikák jövedelmezőségének javítására.

Mint írják, "A baloldal tétlenül nézte, ahogy ápolók és orvosok tömegei hagyják el a pályát, hagyják el az országot. Az, hogy nem omlott össze az egészségügy, kizárólag a pályán maradó orvosok, az ápolók, a mentők elhivatottságán múlott. Az orvosok és ápolók nap mint nap végignézhették, hogy pusztul le a kórház, fogynak el az eszközök, fogy el az ő erejük és a betegek bizalma a magyar egészségügy iránt. A baloldal összesen 400 milliárd forintot vont el az egészségügytől, 5000-nél többen fordítottak hátat a hivatásuknak vagy az országnak.

A Fidesz-kormány elkötelezett az egészségügyi dolgozók erkölcsi és anyagi megbecsülése mellett. Eddig több mint 90 ezer egészségügyi dolgozó bérét emelte meg a kormány, köztük szakdolgozók, védőnők kaptak támogatást.

Az új rezidensképzés ösztönzi a fiatal orvosok itthon tartását, több százan éltek eddig a lehetőséggel. Támogatást, ösztöndíjat kapnak a hiányszakmában dolgozók, a házi gyermekorvosok. Több mint 68 ezer – fokozott kockázattal járó munkakörben dolgozó – egészségügyi dolgozó kapott egyszeri pótlék-kiegészítést. 2012-ben a bérfejlesztés átlagosan 8százalékos béremelkedést jelentett.

A tavalyi bérfejlesztésnek köszönhetően az orvosok nettó átlagkeresete 21százalékkal, az egészségügyi szakdolgozóké 11százalékkal nőtt. Óriási eredménynek tartjuk, hogy a jelenlegi helyzetben, egy európai válság közepette a magyar kormány minden erejével azon dolgozik, hogy segítse az egészségügyi dolgozókat, és elkötelezett a további bérrendezés mellett.