• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

A szükségállapot még nem szakmai program

Egészségpolitika Forrás: Weborvos

Az államtitkárság nem képes az egészségügyi szakszemélyzet és a betegek érdekeit képviselni.

Elkészült az egészségügyi államtitkárság 133 oldalas, szakmai körökben csak szemmelversz tervként emlegetett, rövidnek és konkrétnak nem mondható dolgozata, s arra vár, hogy a kormány elé kerüljön. Eközben a személyi kérdésekkel, azaz hogy ki fogja ezt akár állami, akár önkormányzati tulajdonú intézményekben végrehajtani, úgy tűnik senki nem foglalkozik - áll a Magyar Kórházak- és Rendelőintézetek Szövetségének közleményében.

Mint írják a rezidensek hol kérnek, hol fenyegetnek, a szakorvosok, szakápolók pedig a lábukkal mondanak véleményt az újabb és újabb tervezetekről: felgyorsult tempóban egyre többen vállalnak munkát külföldön. /A magyar egészségügyi felsőoktatás képzési létszáma már ez elmúlt évben sem tudott lépést tartani az elvándorlással./
A közemény kitér arra, hogy van olyan megyei kórház, amelynek napi 6 millióval nő az adóssága, s van olyan állami intézmény, amelynek heti 50 millióval. Úgy tűnik az adósság-növekedés szektorsemleges, az intézmények pedig saját erőből nem képesek bért emelni, s így megállítani az elvándorlási folyamatot.

Miközben a kormány – nagyon helyesen – a családot, a gyermekvállalást a prioritások közé emelte és kiemelten támogatja, aközben helyenként már a hiányzik a szülész-nőgyógyász, csecsemő- és a gyermekgyógyász szakorvos már régóta hiányszakmának számít. /Kérdés, hogy ki fogja a vélhetően és remélhetően emelkedő születés-számból adódó egészségszakmai feladatokat ellátni./ S azt csak remélni lehet, hogy a szakállamtitkárság nem az így kialakult szükségállapotot akarja szakmai program rangjára emelni!

A Szövetség az Egészségügyért – Magyar Kórházak- és Rendelőintézetek Szövetségének meg kell állapítania, hogy egy jól és hatékonyan működő, de pénztelenséggel küzdő kormányon belül a Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkársága nem képes sem az egészségügyi szakszemélyzet, sem a betegek érdekeit képviselni - áll a közleményben, melyet Dr. Balaton Péter titkár és Dr. Pusztai Dezső elnök jegyez.