• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Alacsony küszöb: pályázat szolgáltatóknak

Egészségpolitika Forrás: Weborvos

Pályázat szenvedélybetegeket ellátó szolgáltatások és támogató szolgálatok állami támogatására.

A Nemzeti Erőforrás Miniszter a támogató szolgáltatás és a közösségi ellátások finanszírozásának rendjéről szóló 191/2008. (VII. 30.) Kormányrendelet (továbbiakban: Kormányrendelet) alapján általános pályázatot hirdet a támogató szolgáltatást és alacsonyküszöbű ellátást működtető szolgáltatók befogadására és állami támogatására, továbbá fejlesztési pályázatot azon alacsonyküszöbű ellátást végző szervezetek részére, akik a 2011. évi általános pályázaton befogadást nyertek, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatallal finanszírozási szerződést kötöttek, és nyertes pályázatukban a kötelező alaptevékenységek mellett vállalt tevékenységként Tű- és fecskendőcsere szolgáltatást és/vagy Drop In működtetését vállalták.

A Nemzeti Erőforrás Miniszter a pályázat teljes lebonyolításával, lefolytatásával a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalt (továbbiakban NRSZH) bízza meg.

1. A pályázat célja:
Magyarország közigazgatási területén működő alacsonyküszöbű szolgáltatások, támogató szolgálatok három évre történő befogadása az ellátórendszerbe, illetve a befogadott alacsonyküszöbű szolgáltatók fejlesztése.

2. A rendelkezésre álló keretösszeg: 105 000 000 Ft.
A pályázatok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg a Magyar Köztársaság 2012. évi költségvetéséről szóló 2011. évi CLXXXVIII törvény NEFMI XX. fejezet 20.19.04. „Támogató szolgáltatások, közösségi ellátások, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, utcai szociális munka és krízisközpont finanszírozása", továbbá a 20.14. „A kábítószer-fogyasztás megelőzésével kapcsolatos feladatok" fejezeti kezelési előirányzatok.

3. Pályázók köre
Pályázatot nyújthatnak be azon működési engedéllyel rendelkező szervezetek akik,
1. II/1 „Általános pályázat alacsonyküszöbű szolgálat befogadására" 3. pontban meghatározott ellátási területre 2011. évben befogadásra pályáztak, de pályázatuk elutasításra került.
1. II/2 „Általános pályázat a támogató szolgálat befogadására" esetén azok a működési engedéllyel rendelkező vagy a II/2. 2. pontjában meghatározott ellátási területre vonatkozóan működési engedélyt módosító fenntartók.

2. III/1 „Fejlesztési pályázat alacsonyküszöbű szolgálatok részére" esetében azok a 2011. évi általános pályázaton befogadott és az NRSZH-val finanszírozási szerződést kötött alacsonyküszöbű ellátást végző szervezetek, akik nyertes pályázatukban a kötelező alaptevékenységek mellett vállalt tevékenységként Tű- és fecskendőcsere szolgáltatást és/vagy Drop In működtetését vállalták.
1.II/1 és II/2 alrészbe csak azok pályázhatnak, akik a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal internetes pályázatkezelő felületén megfelelnek a pályázati kiírásban foglalt feltételeknek.

További részletek