• nátha
  • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

   A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

 • melanóma
  • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

   Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

   Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

  • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

  • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

   Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Amint lehet, folytatódnak a kórházi fejlesztések, benne a DBC

Egészségpolitika 2022.09.29 Forrás: MTI
Amint lehet, folytatódnak a kórházi fejlesztések, benne a DBC

Latorcai Csaba: a kormány kiemelten kezeli az egészségügy modernizációját,  2010 óta felújítottak 91 kórházat, 54 rendelőintézetet, 107 mentőállomást.

A kormány 2010 óta kiemelten kezeli az egészségügy modernizációját, az egészségügyben dolgozók erkölcsi és anyagi megbecsülését - jelentette ki a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára csütörtökön Szegeden. Latorcai Csaba, a szegedi fogorvosnapokon kifejtette, mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy az elmúlt évek legnagyobb arányú béremelkedése éppen az egészségügyi ágazatban, különösképpen az orvostársadalomban ment végbe.

2010 óta országszerte felújítottak 91 kórházat, 54 rendelőintézetet, 107 mentőállomást. A nemzeti kormány kiemelt célja, hogy az egészségügyi dolgozók megkapják a megérdemelt társadalmi és anyagi elismerést, biztosítottak legyenek számukra a 21. századi orvosi eszközök és a megfelelő munkakörülmények - hangsúlyozta a politikus.

Az államtitkár kitért arra, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) magyar költségvetési és uniós forrásokból az elmúlt időszakban igen kiváló eredményeket ért el. A kormány az intézmény infrastrukturális fejlesztésére 7,5 milliárd forintot tudott biztosítani. Példaként említette az SZTE egészségtudományi képzési tömbjének - szintén kormányzati támogatással zajló - építését, amely tavaszra befejeződhet, és jövő szeptemberben az oktatás is megkezdődhet. Új épülete lesz az SZTE fogorvostudományi karnak is - tette hozzá.

A kormány célja az ország egészét érintő, nagy horderejű programok támogatása: az egynapos sebészetek, a járó- és fekvőbeteg-ellátás infrastruktúrájának fejlesztése, a kórházak, szakrendelők energetikai korszerűsítése vagy a mentőszolgálat fejlesztése. A cél, hogy az ország valamennyi településén azonos, magas színvonalú ellátást kapjanak a páciensek - tudatta Latorcai Csaba.

A kormány kiemelten kívánja támogatni az alapellátás fejlesztését a háziorvosok szerepének erősítése, a lakóhelyhez közeli szolgáltatások bővítése és a szakellátás tehermentesítése érdekében - mondta az államtitkár.

Latorcai Csaba rámutatott, bár az elhibázott brüsszeli szankciók következtében kialakult gazdasági helyzet miatt számos beruházást át kell ütemezni, a kormány nem tesz le arról, hogy - amint a helyzet engedi - megvalósítson olyan kiemelten fontos fejlesztéseket, mint a Dél-Budai Centrumkórház (DBC) vagy új Szent János Kórház felépítése, illetve Miskolcon a komprehenzív kardiológiai centrum kialakítása.