• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Átadták az idei Családokért díjakat és a Családbarát Munkahely díjakat

Egészségpolitika 2023.10.30 Forrás: MTI-OS
Átadták az idei Családokért díjakat és a Családbarát Munkahely díjakat

Idén tízen részesültek Családokért díjban és több mint hetven cég, szervezet, szolgáltató nyerte el Családbarát Munkahely címet.

2023. október 27-én átadták az idei Családokért díjakat és a Családbarát Munkahely díjakat. Az elismeréseket Hornung Ágnes családokért felelős államtitkártól vehették át az idei díjazottak.

A "Családokért díj" miniszteri elismerést azok kaphatják meg, akik önzetlenül és példaértékűen járulnak hozzá a családalapítás és a gyermeknevelés támogatásához, tevékenyen dolgoznak a családok jólétének növelése érdekében, továbbá kiemelkedő szakmai, közszolgálati munkát végeznek a családvédelem és az örökbefogadás területén, valamint az idősek emberi méltóságának, családi kapcsolataik fenntartásának és erősítésének támogatásával foglalkoznak. Az elismerés célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét azokra a honfitársainkra, akik önzetlen munkájukkal a magyar családok boldogulását segítik.Az idén összesen tízen vehették át az elismerést.

"Családokért díj" - 2023-as díjazottak: Dr. Bogdányi Katalin gyermekorvos, neonatológus; Erdélyiné Mészáros Krisztina klinikai szakpszichológus, családterapeuta, meddőségi terapeuta és pszichodráma vezető, az Ágacska Alapítvány az Örökbefogadásért és a Családokért szakmai vezetője; Gődérné Mogyorósi Olga, a Gyermekvédelmi Szakszolgálat Örökbefogadási Csoportjának vezetője; Horváthné Dr. Sütő Teréz, az Alzheimer Café alapítója, az Idősek Európai Háza alapítvány kuratóriumi elnöke; Juhász Bence, a Csömöri Római Katolikus Egyházközség Karitász csoportjának vezetője; Kisari Károly, a Rejtett Kincsek Down Egyesület elnöke; Nagy-Tóth Ildikó, a Mályvavirág Alapítvány elnöke; Dr. Sipos Miklós klinikai főorvos, a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Asszisztált Reprodukciós Centrum igazgatója; Dr. Tolnayné Csattos Márta gyógypedagógus, a Fény a Sötétben Alapítvány munkatársa; Völgyiné Zörgő Sára, az Élet Kis Virága Alapítvány vezetője.

A "Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatása" elnevezésű pályázatot immáron 13. alkalommal hirdették meg. A cím odaítélésével a Családokért Felelős Államtitkárság több mint egy évtizede elismerését fejezi ki azon kis-, közép- és nagyvállalatok, költségvetési szervek valamint egyházi szervezetek tevékenysége iránt, amelyek családbarát módon működnek, törekszenek a munka és a családi élet összehangolását elősegítő intézkedések, gyakorlatok bevezetésére és fenntartására. A Családbarát Munkahely pályázatnak köszönhetően egyre több vállalatnak és intézménynek nyílik lehetősége családbarát kezdeményezések, programok bevezetésére, szolgáltatások kialakítására.

Idén 71 pályázó nyerte el a Családbarát Munkahely címet, amelyek közül 50 pályázó anyagi támogatásban is részesült. A nyertesek egy éves időtartamra jogosulttá válnak a Családbarát Munkahely cím használatára. A pályázható keretösszeg idén összesen 100 millió forint volt.

Családbarát Munkahely címet nyert többek közötta Büntetés-végrehajtás Egészségügyi Központ; az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet; az Országos Mentőszolgálat; Szentendre Város Egészségügyi Intézményei; Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzat Egészségügyi és Bölcsődei Igazgatósága.

Legolvasottabb cikkeink