• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Az ÁEEK is visszautasítja a miskolci kórházat ért vádakat

Egészségpolitika 2020.01.04 Forrás: MTI-OS
Az ÁEEK is visszautasítja a miskolci kórházat ért vádakat

Az ÁEEK szerint a kórházzal kapcsolatos valamennyi nyomozás a jelenlegi főigazgató regnálása előtti időszakra vonatkozóan indult.

Az OGYÉI után az Állami Egészségügyi Ellátó Központ is visszautasítja a miskolci központi kórházat ért képviselői rágalmakat - áll a központ szombati közleményében.

Mint írják, sajnálattal tapasztaltuk, hogy egy, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) fenntartása alá tartozó intézményben, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban folyó hatósági vizsgálattal kapcsolatosan, annak lezárása előtt, Bangóné Borbély Ildikó képviselő asszony sajtótájékoztatót tartott. A nyilatkozatában foglaltakkal nemcsak, hogy nem értünk egyet, de visszautasítjuk. Megítélésünk szerint hangneme és stílusa nem méltó a közfeladatot ellátó intézményekhez, illetve a politikus országgyűlési képviselői mivoltához.

Bangóné Borbély Ildikó a tájékoztató során folyamatosan egy több hónapja készült névtelen levélben megfogalmazott, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Központi Kórházra, illetve annak jelenlegi vezetésére vonatkozó, bizonyítás nélküli állításokat és rágalmakat ismételgetett, és ezekkel próbált nyomást gyakorolni a döntéshozókra és a hivatalos szervekre. A sajtótájékoztatóból azonban kimaradt, hogy maga a Központi Kórház, és annak jelenlegi vezetője, dr. Révész János tett feljelentést korábbi gazdasági és szakmai bűncselekmények gyanúja miatt. A képviselő asszony azt sem említette, hogy a kórházzal kapcsolatos valamennyi nyomozás a jelenlegi főigazgató regnálása előtti időszakra vonatkozóan indult.

A közlemény szerint amikor 2018-ban dr. Révész János átvette a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház vezetését, az intézmény rendkívül nehéz gazdasági és szakmai helyzetben volt. Az új menedzsment jelentős fordulatot hajtott végre, stabilizálta a gazdálkodást, és az utóbbi egy évben az egészségügyi intézményben megközelítőleg hétmilliárd forint értékű beruházás valósult meg, amelyeknek célja a népegészségügyi mutatók javítása volt, különösen a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos megbetegedések területén - zárul a dokumentum.

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink