• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Az egészségügyben fontosnak tartják a civileket

Egészségpolitika Forrás: MTI

A leukémiás és daganatos gyerekek után a koraszülöttek ellátását segítenék a civilek az összegyűjtött adományokből.

Nagyon fontos a civilek szerepvállalása az egészségügyi fejlesztésekben, amit ez a lakás is bizonyít - mondta Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerdán Budapesten, miután megtekintette a Tűzoltó utcai gyermekklinika leukémiás és daganatos betegeinek gyógyulását segítő Őrzők alapítvány által fenntartott lakást.

Az államtitkár úgy fogalmazott: óriási segítséget jelent a beteg gyerekek gyógyulásban egy ilyen lakás. Ugyanakkor elengedhetetlennek nevezte a civil szféra és a kormány összefogását is. Felidézte: 2010-től a kormány sokat tett az egészségügy fejlesztése érdekében, 500 milliárd forintot fordítottak 77 kórház és számos egészségügyi intézmény megújítására. A központi régió ebből nem tudott részesülni, ezért a kormány elindította a 2025-is tartó Egészséges Budapest Programot. Ennek keretében 700 milliárd forintból megújul 25 kórház, és létrejön három központi kórház.

Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) alapítója, Újbuda alpolgármestere (Fidesz-KDNP) a rendezvényen elmondta: a lakást a Ficsak kezdeményezésére tavaly rendezett családszervezetek első adventi jótékonysági vásárán összegyűlt másfél millió forintból alakították ki, hogy a beteg gyerekek együtt lehessenek szüleikkel a sokszor hosszúra nyúló kezelések alatt.

A Ficsak alapítója felhívta a figyelmet arra, hogy idén december 3-án a Millenárison megrendezik a második vásárukat. A rendezvény sajtóanyaga szerint a vásár bevételét a Melletted a helyem egyesületnek adják, hogy speciális eszközöket vásároljanak a koraszülött osztályok részére. Ezek nagy részében ugyanis még nem áll rendelkezésre a kifejezetten kórházi célokra gyártott Ardo Carum gép, amely hatékonyan segíti a koraszülöttek anyatejes táplálását.

Szabó András, a Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai II. számú Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója megköszönte a vásáron ajándékot vásárlók támogatását, amiből megvalósulhatott a lakás fejújítása. Az igazgató köszönetet mondott és az alapítvány nevében "Az év önkéntese" emléklapot adott át a felújításban résztvevő Sütő Jánosnak, aki elmondta: lányát leukémiával kezelték a klinikán. Mára tünetmentes lett, gyakorlatilag meggyógyult, ez a klinika munkája nélkül nem jöhetett volna létre. Mint mondta, ezért érzik át, milyen fontos a lakás felújítása, az alapítvány és a klinika munkájának támogatása.

Legolvasottabb cikkeink