• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Az Emmi valamennyi ágazatának büdzséje nőhet

Egészségpolitika Forrás: MTI

Az egészségügyben a háziorvosi szolgálat megerősítése a legfontosabb cél, most 10 milliárd pluszt tettek a költségvetésbe.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó valamennyi ágazat költségvetése növekedhet jövőre - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere  keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Az egészségügyben a háziorvosi szolgálat megerősítése a legfontosabb cél, most 10 milliárd pluszt tettek a költségvetésbe. Adókedvezményekkel, a háziorvosi praxisok átgondolásával szeretnék vonzóvá tenni a területet, hogy ne maradjanak üresen praxisok - mondta, hozzátéve: az intézkedés csaknem hétezer háziorvost érinthet.

Az emberi erőforrások minisztere kérdésre elmondta: a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ működtetésére plusz 50 milliárdot irányoztak elő. Folytatódik a tornaterem- és uszodaépítési program, erre 3-3 milliárd állhat rendelkezésre, ha az Országgyűlés elfogadja a büdzsét. Beszámolt arról, hogy 2015 végéig 4,8 milliárdos uniós és hazai forrásból ezer bölcsődei férőhelyet alakítanak ki.

Várhatóan még a héten elkezdik nyilvánosságra hozni a felsőoktatási intézmények kancellárainak névsorát, a miniszterelnök meghozta döntését ez ügyben - mondta az emberi erőforrások minisztere. Balog Zoltán emlékeztetett: 29 állami felsőoktatási intézmény kancellári posztjára 380 pályázat érkezett; egy volt érvénytelen, ketten visszaléptek. Hozzátette: 21-22 intézményben lehet eredményes az eljárás, és 7-8 intézményben hirdetnek új pályázatot. Várhatóan a héten kezdik nyilvánosságra hozni a névsort - jelezte a miniszter.

Jövőre 2,2 százalékkal emelkednek a nyugdíjak - jelentette be az emberi erőforrások minisztere. Balog Zoltán elmondta: az emelés majdnem hárommillió embert érint. Hozzátette azt is: 1,7 millió öregségi nyugdíjas számíthat 2400 forinttal többre.

Kérdésre elmondta: az egészségügyben az orvosok adminisztratív terheit csökkentenék, és az oktatásban sem terveznek strukturális elbocsátásokat. Balog Zoltán kitért arra is: a tárcához 7 év alatt majdnem ezermilliárdos uniós támogatás érkezik majd.