• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Béremelés: a második lépcső teljes forrására várnak

Egészségpolitika Forrás: Weborvos Szerző:

Szócska ígérete szerint az egészségügyben dolgozók béremeléséről is tárgyalnak.

„A bérelemelés fedezetére betervezett előirányzat év közben várhatóan megemelkedik a béremelés második lépcsőjének fedezetéül szolgáló forrás összegével" – áll abban a levélben, amelyet Szócska Miklós államtitkár írt az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete (EGVE) által készített, nemrégiben közzé is tett felmérésére, illetve az Egyesület javaslatára (részesüljenek legalább tízszázalékos béremelésben – központi forrásból – az egészségügyi ellátás műszaki-gazdasági területén dolgozók) reagálva.

Mint a levélből kiderül, a szakállamtitkárság tervezi, hogy a rendelkezésre álló források függvényében a jövőben valamennyi egészségügyi, illetve egészségügyben dolgozóra kiterjesztik a béremelést, ennek részleteit a még ezután (a levél szerint év elejére datált) kezdődő bértárgyalások során határozzák meg.

Az államtitkár hangsúlyozza, hogy folyamatosan és kiemelten kezelik a humánerőforrás kérdéskörét. Tisztában vannak az ágazatban dolgozók jövedelmi viszonyával, a dolgozókra nehezedő fokozott felelősséggel, ezért igyekeznek a lehető legtöbbet tenni azért, hogy mind az egészségügyi, mind az egészségügyben dolgozók jövedelme növekedjen, munkakörülménye javuljon. Mindez hosszan tartó, folyamatos konzultáción alapuló, lépésről lépésre zajló folyamat, szögezi le az államtitkár.

Emlékeztet arra, hogy első körben a rendelkezésre álló pénzügyi lehetőségekből a közvetlen betegellátásban dolgozók, illetve a migráció által leginkább érintettek körében igyekeztek javítani a jövedelmi viszonyokon, ami nem jelenti azt, hogy a más szakterületeken dolgozók munkája ne lenne ugyanolyan fontos és elengedhetetlen, ám a rendelkezésre álló források miatt szükséges volt prioritásokat meghatározni.

Szócska megköszöni az EGVE elnökének, Molnár Attilának a gazdasági és műszaki területen mutatkozó elvándorlásról készített felmérést, jelezve, mindig örömmel veszi az ilyen típusú szakmai együttműködéseket, hiszen az adatokkal alátámasztott háttérinformációk nagymértékben elősegítik a szakmai fejlesztéseket.