• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Botrány a budapesti kamarában?

Egészségpolitika 2019.10.14 Forrás: Weborvos Szerző:
Botrány a budapesti kamarában?

Megkérdeztük a Magyar Orvosi Kamara Budapesti Területi Szervezetének régi-új elnökét a hírről.

Egyelőre még nincs hivatalos leírt jegyzőkönyv, így nem tudni pontosan, történt-e szabálytalanság a Magyar Orvosi Kamara Budapesti Területi Szervezetének október 5-i tisztújító küldöttgyűlésén, vagy ahogy egy anonimitásba burkolózó küldött írja a Facebook-on, tele volt alaki hibával a szavazás, így nem is legitimek a megválasztott új vezetők. Dr. Albert István a MOK BTSZ régi-új elnöke azt nyilatkozta a Weborvosnak: nagyon fontosnak tartja a kamara megítélését, és ha történt a választási eredményt befolyásoló szabálytalanság, azt korrigálni fogják. Azt is megjegyezte azonban, hogy tudomása szerint egyelőre se a budapesti, se az országos szervezethez nem érkezett panasz vagy bejelentés.

A Facebook-on az ismeretlen küldött főleg azt hiányolta, hogy nem volt a tisztújításon se megválasztott mandátumvizsgáló, se szavazatszámláló bizottság, de jegyzőkönyv hitelesítőről sem szavaztak. Tehát mint írja: „Nem nézték meg, aki szavaz, az kamarai tag-e egyáltalán? Áll-e hatályos kamarai etikai büntetés alatt? Szavazhat-e?”. A szavazatszámláló bizottság hiányában pedig nem volt senki, aki „megállapította volna a szavazás eredményét, és nem is kiáltotta be senki, hogy a szavazás érvényes, eredményes.”

Dr. Albert István, akit a tisztújításon újraválasztottak a MOK BTSZ elnökévé, nem zárja ki, de nem is tudja megerősíteni, hogy a küldöttgyűlésen voltak alaki problémák. Azt azonban nem érti, hogy ha az ott lévők között valaki észrevette a hibákat, miért nem jelezte. A Facebook beíróval ellentétben, aki azt állítja „a szabálytalanságok miatt többen reklamáltunk, így az ülést félbe is kellett szakítani”, ő határozottan úgy emlékszik: csak technikai probléma volt, semmi egyéb lényeges fennakadás nem történt. Sőt azóta sem élt senki hivatalos panasszal se náluk, se a Magyar Orvosi Kamara Országos Hivatalánál.

Az orvosok fővárosi területi szervezetének vezetője is azt szeretné, hogy minden szabályos legyen. Ezért a MOK BTSZ Felügyelő Bizottságához fordult, hogy amint elkészült a szó szerinti jegyzőkönyv, vizsgálják meg, minden szabályosan történt-e. Természetesen, ha találnak olyan hibát, ami a választás jogszerűségét és érvényességét megkérdőjelezi, akkor azt lehetőség szerint korrigálják – mondta. Ha szükséges, akkor akár új választást is kiírnak – tette hozzá dr. Albert István.

Országos vizsgálat az orvosi kamara területi szervezeteinél - reagált a MOK elnöke

MOK

Legolvasottabb cikkeink