• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

EBP - 37 milliós eszközfejlesztés a Sportkórházban

Egészségpolitika 2019.06.28 Forrás: MTI
EBP - 37 milliós eszközfejlesztés a Sportkórházban

A sportegészségügyi intézet a forrásból 200 új asztali számítógépet és ugyanennyi nagyméretű monitort szerezhet be.

Csaknem 37 millió forint értékben korszerű informatikai eszközökkel gazdagodik az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében. A forrásból a sportegészségügyi intézet 200 új asztali számítógépet és ugyanennyi nagyméretű monitort szerezhet be.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere pénteki budapesti sajtótájékoztatón elmondta, a közép-magyarországi régió egészségügyi fejlesztései rendkívül nagy volumenűek, hiszen négy centrumkórház létrejöttét, tizenegy országos intézet, a társkórházak és 32 szakrendelő fejlesztését teszik lehetővé. Mint mondta, a sport területén is jelentős erőfeszítéseket tett és tesz a kormány, kialakítva a szabadidős sport feltételeit. Ezek közül kiemelte az iskolai tornatermek és járási uszodák építését. Az élsport a nemzeti identitás része lett, hiszen "világverő nemzet" vagyunk - mondta.

A miniszter beszámolt arról, hogy a közép-magyarországi régió fejlesztésére, amely négymillió ember ellátásáért felel, 2017-ben 40 milliárd forintot fordított a kormány, tavaly 30 milliárdot, idén pedig 41,9 milliárd forintot. A 32 szakrendelő átalakítására, eszközökkel való ellátására, informatikai korszerűsítésére 60 milliárdot fordítottak. Minden kórházban elkezdték a terápiás és diagnosztikai eszközpark megújítását is, amelyből 4 milliárd forint értékben nagy értékű diagnosztikai gépeket szereztek be, és emellett jelentős informatikai fejlesztések is indultak - ismertette a miniszter. Kásler Miklós beszélt arról is, hogy a fejlesztések célja a kormány által meghirdetett új egészségkultúra szempontrendszerének megfelelő ellátás kialakítása.

A sportegészségügyi intézetben évente 270 ezer beteg fordul meg, kétezer sportműtétet végeznek és jelentős a rehabilitációs tevékenysége is.

Soós Ágnes, az Országos Sportegészségügyi Intézet főigazgatója arról beszélt, hogy 410 ezer sportorvosi engedélyt adnak ki, és az intézetnek nagy szüksége volt a korszerű informatikai berendezésekre, hiszen 114 telephelyen végeznek sportorvosi tevékenységet. Megemlítette, hogy az intézet 2017-ben 10 milliárd forint kormányzati támogatást kapott arra, hogy a korábbi helyéről - a Testnevelési Egyetem Győri út és Alkotás út közötti területe - a XI. kerületi Karolina úti épületbe költözzön. A megújuló sportkórház racionálisan tervezték, hiszen elkülönül a járó-, a fekvőbeteg és a rehabilitációs részleg.

Hoffmann Tamás XI. kerületi polgármester azt mondta, az Egészséges Budapest Program beruházásai a kerületet is jelentős mértékben érintik, hiszen itt épül meg öt éven belül zöldmezős beruházásként az Dél-budai Centrumkórház, jut fejlesztési forrás a Szent Imre Kórházra és a Fehérvári úti Szent Kristóf Szakrendelőre is. Ezen kívül külsőségeiben is megújul az OSEI és elindult a kerületi gyermekegészségügyi és egynapos sebészeti ellátást nyújtó centrum beruházása is.

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink