• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Folytatódik a Szent Margit Rendelőintézet fejlesztése

Egészségpolitika 2020.09.10 Forrás: kormany.hu - weborvos.hu
Folytatódik a Szent Margit Rendelőintézet fejlesztése

Most közel kétszázmillió forint értékű orvostechnológiai és informatikai eszközzel, illetve a betegellátáshoz szükséges bútorzattal gyarapodtak.

Az egészségügyi intézményrendszer megújítása során a kormány a kórházak mellett kiemelt hangsúlyt helyez a szakrendelők fejlesztésére. Ehhez kapcsolódóan a Budapest III. kerületi Szent Margit Rendelőintézetben most közel 200 millió forint értékű orvostechnológiai és informatikai eszközbeszerzés valósult meg kormányzati támogatásból. Az Egészséges Budapest Programnak köszönhetően az óbudai lakosok mostantól még magasabb színvonalú orvosi ellátásban részesülhetnek, olvasható a kormányzati portálon.

A kormány korábbi döntése értelmében a Szent Margit Rendelőintézet komplex eszköz- és infrastrukturális fejlesztéséhez több mint 5 milliárd forinttal járul hozzá, javítva az intézmény orvosiműszer-ellátottságát, valamint tovább növelve az ide érkező betegek elégedettségét és a mielőbbi gyógyulásukat érdemben elősegítő komfortérzetét. Ennek keretében már 2019-ben mintegy 167 millió forint értékben történt orvostechnológiai eszközök és berendezések beszerzése az intézményben.

A fejlesztés részeként az intézmény 2020 augusztusában további, közel kétszázmillió forint értékű orvostechnológiai és informatikai eszközzel, illetve a betegellátáshoz szükséges bútorzattal gyarapodott. A szakrendelő előzetes fejlesztési terve alapján új, modern felszereléssel gazdagodott többek között a bőrgyógyászat, a kardiológia és az urológia, ahol a beszerzett vizsgálati eszközök lehetővé teszik, hogy csökkenjen az egy betegre fordított vizsgálati idő és a várakozási idő. A szemészeti szakrendelés ugyancsak számos fejlett eszközzel bővült, aminek eredményeként a betegek már helyben is igénybe vehetnek olyan vizsgálatokat és kezeléseket, amelyekre az intézményben eddig nem, vagy csak korlátozottan nyílt lehetőségük. A radiológiai szakterület eszközparkja szintén a kor igényeinek megfelelően áll majd rendelkezésre. A több éven keresztüli kormányzati támogatásnak köszönhetően az egynapos sebészeten további műtéttípusok is elvégezhetők lesznek a jövőben. Mivel az intézmény egészségügyi szolgáltatásai közül a fizikoterápiát veszi igénybe a legtöbb páciens, ezért az eszközpark megújítása és az új berendezések beszerzése ezen a területen ugyancsak elengedhetetlen volt.

A komplex fejlesztési koncepció eredményeként a kerület vonatkozásában kiegyenlített kistérségi ellátás jöhet létre. Ez pedig azért bír különös jelentőséggel, hogy a jövőben Óbuda egészségügyi intézményei is maradéktalanul el tudják látni a saját lakosaikat, ne kelljen a betegeknek máshol igénybe venniük az egyes szükséges vizsgálatokat.

Legolvasottabb cikkeink