• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Képzés és vizsga az EESZT felhasználóknak

Egészségpolitika Forrás: Weborvos

Az orvosoknak is mint felhasználóknak vizsgázniuk kell az egészségügyi tér használatához.

Csak azok a gyógyítók tudnak élni az EESZT szolgáltatásainak előnyeivel, akik azt valóban megismerik, éppen ezért minden felhasználó számára fontos, hogy a legmagasabb biztonsági szinten működő, különösen érzékeny adatokat kezelő rendszer sajátosságaival tisztában legyen. Ehhez az EESZT fenntartója olyan képzési felületet biztosít, amely ígéretük szerint könnyen és gyorsan elsajátíthatóvá teszi a legfontosabb alapismereteket. Információink szerint eddig már több mint 18 ezren vizsgáztak eredményesen.

Az EESZT Felhasználói Tájékoztató megismerése feltétele annak, hogy a felhasználók aktiválhassák magukat a rendszerben. Ezért az e-learning képzésben megismerhető tájékoztatás és a letölthető oktatási segédlet átolvasása után egy 10 kérdéses tesztsor segítségével ellenőrzi a rendszer a megszerzett tudás. A minél biztosabb tudás érdekében letölthető oktatási segédlet is elérhető a felületen.

A képzést bármilyen tempóban el lehet végezni, megszakítani, és újra belépve folytatni, de 2017. november 1-jéig, az adatszolgáltatási kötelezettség megkezdéséig sikeresen teljesíteni kell. A tesztsor kitöltésére 30 perc áll rendelkezésre, legalább 7 jó választ kell adni, sikertelen kitöltés esetén még kétszer lehet próbálkozni.

Azoknak, akik több helyen is dolgoznak, vagy helyettesítenek, természetesen csak egyszer kell a vizsgát letenniük.

Az e-learning tananyag megtekintése nincs időkorláthoz kötve, bármilyen tempóban tanulmányozható. A kérdéseket random jelleggel választja ki a program.

A felületen később elérhetővé válik majd az adott felhasználó által használt intézményi rendszer EESZT-kompatibilis szoftververzióját bemutató felhasználói segédlet is.

A belépéshez minden felhasználó előre beállított felhasználónevet és jelszót kap, melyet az első belépés után meg kell változtatni. Ezzel kapcsolatban minden információt megtalál a https://eeszt.aeek.hu oldalon mielőtt bejelentkezne a felületre.

Sikeres vizsga esetén a csatlakozott intézmény EESZT-felhasználó dolgozója aktiválhatja magát az Ágazati portál felületén, ami szükséges ahhoz, hogy beléphessen a Térbe akár az EESZT-kompatibilis medikai rendszeren keresztül, akár a webes felületen.

A legfrisebb adatok szerint a november elsejéig csatlakozásra kötelezett csaknem tízezer ellátó intézmény közül már 8712-en vannak jelen az EESZT rendszerben (91,2 százalékos csatlakozási arány). Első helyen állnak az intézmények, közülük 348 (94 százalék) csatlakozott, mellettük 2981 gyógyszertár (93,3 százalék) és 5383 háziorvos (86,2 százalék) tagja már az EESZT rendszerének, derült ki az MTI Infotér konferenciájáról szóló október 17-i tudósításából.

Legolvasottabb cikkeink