• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Kérés a kétharmadhoz a rokkantak ügyében

Egészségpolitika Forrás: MEOSZ Online

Nem számítanak kiegészítő tevékenységet végzőknek a vállalkozásba kényszerített rokkantak.

"Januártól nem számítanak kiegészítő tevékenységet végzőknek az egyéni és társas vállalkozó rokkantnyugdíjasok. Merthogy nem is rokkantnyugdíjasok többé. Nem gyáriparosokról beszélünk, még csak nem is csalókról, hanem olyan egyéni és Bt-s vállalkozókról, akik a nyugdíjuk mellett mert állást sehol sem kaptak – kényszerből vállalkozni kezdtek, hogy leszámlázhassák az eladott kézimunkát, a néhány leadott magánórát vagy éppen a megírt újságcikket, a hetente egy-két újrabőrözött vízcsapot. Kerestek vele pár tízezer szépen adózott forintot, kinyögték azt a kis járulékot, amit kellett, megetették a gyereket és kifizették a gázszámlát" - írja a MEOSZ honlapjának szerzője.

"Januártól alígha teszik meg. Éppoly vállalkozóknak számítanak, mint akik teljes erőbedobással képesek dolgozni, éppoly terhekkel, mint amazok. Potom 40-50.000 Ft-al kellene többet fizetniük, függetlenül attól, mennyi a bevétel. Alígha teszik meg, itt az idő a tevékenység felhagyására.

Nyugdíjam 32.000 Ft. E mellé kerestem úgy ötvenezret, néha nyolcvanat. Mindenről számlát írtam, mindent befizettem. Megmaradt a fele. Többet dolgozni nem tudok. Hogy fizessek be havonta a bevételtől függetlenül 57.000 Ft-ot?”-  Kérdezi az egyik levelező.

A válasz egyszerű: sehogy. A kérdés is egyszerű: Miért és kinek jó ez?

Kinek jó, ha megfoszt egy családot attól a jövedelemtől, amelyért megdolgozott? Kinek jó, hogy ellehetetleníti a dolgozni akarókat? Kinek jó, hogy fekete munkára vagy tétlenségre kényszerít embereket? Ki az, aki annyira nem ismeri a magyar valóságot, hogy feltételezi, ezek a vállalkozók rettentő pénzeket húznak ki az állam zsebéből?

Tegnapig rokkant nyugdíjas voltam 80% II besorolású. A mai naptól kezdődően annyi járulékot kell fizetnem mint egy 100% egészséges embernek. 30 éve vagyok vállalkozó és a leszázalékolásom után ami 10 éve volt, megtartottam mivel 32 ezerből valahogy nem sikerül megélnem. Jelenleg azon gondolkodom hogy valami nem kerek, hogy egy embert aki nem egészséges, belehajtsák egy olyan járulék fizetési igába ami teljesen irreális és kivitelezhetetlen! Csak részmunkaidőben tudok dolgozni, heti max 10 órát, ha éppen nem kórházban vagyok. Tessék mondani hogy van ez?” Olvasom egy másik hozzászólásban.

A válasz egyszerű. Hát így van ez. Nyílván így igazságos.

Valljuk, hogy a közösség erejének és minden ember becsületének alapja a munka, az emberi szellem teljesítménye.”Mondja új Alaptörvényünk. Magyarul: minden munka egyformán adózik. Még magyarabbul: na nehogy már valaki jobban járjon, mint én. Még sokkal magyarabbul: ha döglődik a tehenem, legalább a szomszédé is dögöljön meg!

Én olyan országban szeretnék élni, ahol az Alaptörvényben ilyesmi is szerepel: Valljuk az elesettek és a szegények megsegítésének kötelességét. Valljuk, hogy a polgárnak és az államnak közös célja a jó élet, a biztonság, a rend, az igazság, a szabadság kiteljesítése.”

Micsoda? Hogy a Magyar Alaptörvényben szó szerint ez szerepel?
Nincs fülkém, csak billentyűm van. Nekem már az is haladás lenne, ha nem hátrafelé robognánk az ismeretlen jövő felé. Ahol persze már senkit se hagyunk az út szélén. És nem azért, mert útközben belöktük a szakadékba.

Nincsenek nagy kéréseim, megelégszem azzal, ha élni hagynak. Még sokan vagyunk így.

Nagy kérés, kedves Kétharmad?" - áll a publicisztikában.