• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

  • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

   Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

  • Országszerte fejlesztik az egynapos sebészeti részlegeket

   Országszerte fejlesztik az egynapos sebészeti részlegeket

Kiosztották a Családbarát kórházi innovációs díjakat

Egészségpolitika 2022.06.03 Forrás: MTI
Kiosztották a Családbarát kórházi innovációs díjakat

A közönségszavazásban a budapesti Szent Margit, a karcagi és a székesfehérvári kórház szülészet-nőgyógyászati osztálya kapta a legtöbb voksot.

Idén három vidéki intézmény részesült Családbarát kórházi innovációs díjban 2021-es újításaiért; az elismeréseket csütörtökön, a Magyar Kórházszövetség XXXIV. kongresszusán adták át Siófokon- közölte a pályázatot a kórházszövetséggel közösen kiíró Három királyfi, három királylány mozgalom az MTI-vel.

Idén a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Nagyerdei Campus Gyermekgyógyászati Klinikája, a Békés Megyei Központi Kórház és a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja nyerte el a Családbarát kórházi innovációs díjakat - olvasható a közleményben.

A nyertesek újításai közül kiemelték a telemedicina lehetőségének megteremtését (Debrecen), a munkavállalóknak nyújtott anonim segítséget a mentális terhek csökkentésében (Békés Megyei Központi Kórház), valamint a dolgozók mentális, fizikai, szociális jóllétének javítását, különösen a Covid-járvány időszakában (Pécs).

A közönségszavazásban a budapesti Szent Margit Kórház, a karcagi Kátai Gábor Kórház szülészet-nőgyógyászati osztálya és a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház szülészet-nőgyógyászati osztálya kapta a legtöbb voksot.

Elismerésben részesült továbbá a Betegápoló Irgalmasrend Budai Irgalmasrendi Kórház Keresztény Családi Centruma, a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája, a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet, az Észak-Közép-budai Centrum Új Szent János Kórház és Szakrendelő János Online Akadémiája, valamint a Szigetvári Kórház szülészeti osztálya - írták.

A Magyar Kórházszövetség és a Három királyfi, három királylány mozgalom 2019 óta minden évben értékeli a magyarországi egészségügyi intézmények családbarát munkáját, mind a betegek, mind a dolgozók jóllétét célzó fejlesztéseket figyelembe véve. Idén tizenegy kórház mutatta be pályaművében 2021-es fejlesztéseit; egyebek mellett családtervező diagnosztika indítása, gyermek-egészségügyi tanácsadás és szakambulancia, illetve szülésfelkészítő online tanfolyam indítása is szerepelt a pályázatokban - ismertették. A Családbarát kórházi innovációk pályázatot a Miniszterelnökség támogatja.

Legolvasottabb cikkeink