• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Kiválósági érmes ápoló a szakmák világversenyén

Hírek 2019.08.28 Forrás: Weborvos
Kiválósági érmes ápoló a szakmák világversenyén

Orosz Nikolett – átlag feletti teljesítménnyel – kategóriájában kiválósági érmet szerzett.

A Szakmák Olimpiájaként is emlegetett WorldSkills versenyt 2019-ben Kazanban, Oroszországban rendezték, augusztus 22–27. között. Idén minden eddiginél nagyobb létszámban képviselte versenyző Magyarországot a WorldSkills versenyek történetében, ugyanis összesen 22 versenyszámban indult magyar versenyző. A versenyen 63 országból, több mint 1300 fiatal, 56 szakmában mérte össze a tudását. A négy napos eseményt összesen 250 000 fő látogató tekintette meg a helyszínen, a nyitó és záróceremóniát pedig élőben is lehetett követni az interneten.

2014 óta Magyarország a versenyen Ápolás és gondozás kategóriában is indít versenyzőt a nemzetközi versenyeken, melynek szakmai hátterét az Állami Egészségügyi Ellátó Központ adja.

Az idei évben Orosz Nikolett versengett Ápolás és gondozás kategóriában a világ legjobbja címért.

Nikolett intenzív szakmai felkészítése már márciusban elkezdődött az ország legjobb szakembereinek irányítása mellett. A szakmai ismeretek és készségek elsajátítása mellett mentális felkészítésen is részt vettek a versenyzők, ami segíti őket a rendkívüli nyomás alatt történő sikeres teljesítmény elérésében.

A világversenyen a négy igen nehéz, hosszú, azonban felettébb izgalmas napja alatt Nikolett végig koncentrált, és az utolsó pillanatig képes volt a tőle telhető legjobbat nyújtani. Hatalmas büszkeség számunkra, hogy a kitartó munka eredményeként Orosz Nikolett 19 versenyző közül az előkelő 6. helyet szerezte meg és átlag feletti teljesítménnyel kategóriájában kiválósági érmet szerzett, méltán képviselve az összes magyar szakdolgozót - adta hírül az Állami Egészségügyi Ellátó Központ a facebook oldalán.

A versenyen elért hatalmas sikerhez nagymértékben hozzájárult, hogy a felkészítésben résztvevő szakemberek elhivatottan, minden tudásukat átadva segítették Nikolettet. Fehér Zsuzsanna – aki versenyzőnk és kollégánk is volt – szakértői tevékenysége, szakmai tapasztalatai nagymértékben hozzájárultak Nikolett sikereihez. 

A versenyre történő felkészülést segítették az alábbi intézmények és munkatársaik: Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórház, Orosházi Kórház, Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet, Magyar Hospice Alapítvány.

Az elért eredménnyel ismét sikerült bizonyítani, hogy a magyar ápolók világviszonylatban is versenyképes tudással rendelkeznek.

Legolvasottabb cikkeink