• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Kongresszust tartanak a szakdolgozók Egerben

Egészségpolitika Forrás: Weborvos

Nyolcvan előadást tartanak, hatszáz résztvevőt várnak az egri találkozóra.

„Történelmi alapokon a Jövő Egészségéért"mottóval Egerben rendezi meg az egészségügyi szakdolgozók legnagyobb országos konferenciáját június 27-től 29-ig a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara és a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet.

A 44. Országos Szakdolgozói Kongresszus rendezési jogát a tavaly, Szolnokon rendezett találkozón nyerte el az intézmény. Széles témaválasztékkal várják az egészségügyben dolgozókat: szólnak majd többek között az egészségügyi ellátás változásairól, a kliensorientált ápolásról, a szakképzésben bevezetett újdonságokról, de az egészségügyi technológia fejlődéséről, tudományos fejlesztésekről is a Hotel Egerben összesereglő több mint 600 résztvevőnek.

A kongresszus tudományos programja - 80 előadás és 11 poszter - olyan témakörök köré csoportosul, melyek mindegyike érdeklődésre tarthat számot valamennyi résztvevő számára, de lévén szó a betegellátás színvonalasabbá tételéről, a szakmaiság a lakosság figyelmére is érdemes. A tudományos programban a fiatal szakdolgozók kiemelt megjelenési lehetőséget kapnak munkájuk bemutatására és felkészültségük bizonyítására.

Hallhatnak a résztvevők többek között arról is, hogyan látják a szakdolgozók az egészségügyi technológia fejlődését, téma lesz az egészségügyi ellátás tudományos fejlesztése, az egészségügyi képzés és továbbképzés változása.

A kongresszus fővédnöke: Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár, védnökei: Török Krisztina GYEMSZI főigazgató, Rauch Edit GYEMSZI EEF mb. főigazgató-helyettes, Balogh Zoltán MESZK Elnök, Habis László Eger polgármestere, Fűtő László, a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet főigazgatója.

A hagyományoknak megfelelően az eseményen a Kongresszusi Vándorkönyvet a GYEMSZI képviselője veszi át, megkapva ezzel a következő kongresszus rendezési jogát.

A plenáris ülésen GYEMSZI főigazgatója ad tájékoztatást a Semmelweis Terv (egészségügyi reform) végrehajtásáról, a Képzés- és továbbképzés fejlesztés a humánerőforrás krízis kezeléséről Rauh Edit a GYEMSZI EEF mb. főigazgató-helyettese tart előadást, a kötelező béremelésről Balogh Zoltán a MESZK elnöke. Meghallgatják a résztvevők az Ápolásszakmai Kollégium éves beszámolóját is.