• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Ma zárul veszprémi kórház projektje

Egészségpolitika Forrás: Weborvos

Ötmilliárdos fejlesztés valósul meg zömmel uniós forrásból.

Struktúraváltás a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházban címmel nyújtott be pályázatot 2010-ben az egészségügyi intézmény a TIOP 2.2.4 pályázati kiírásra, s nyert el 4,3 milliárd forint európai uniós és hazai támogatást a közel 5 milliárd forint értékű fejlesztéshez. A 90 százalékos támogatási intenzitású projekt teljes összege 4 794 386 396 forint volt, melyből a kórház szinte valamennyi betegellátó egységét megújította és jelentős eszközfejlesztést hajtott végre. Az építési beruházás 8000 négyzetmétert érintett. A projekt 2015. július 31-én zárul.

Mintegy másfél milliárd forint állt a Csolnoky Ferenc Kórház rendelkezésére az épített infrastruktúra fejlesztésére. A beruházás érintette a gyermek intenzív osztályt, az anyaszállást, a szülészeti osztályt, a központi betegfelvételt, a radiológiai osztályt, a központi műtőblokkot, a központi aneszteziológiai és intenzívterápiás osztályt, valamint a belgyógyászati-, nerológiai- és stroke osztályt.


Kiemelt része volt a beruházásnak az új központi műtő létrehozása, melynél a korszerű panelműtős megoldást választotta a kórház, és ennek közvetlen közelében alakították ki a központi sterilizálót.


Ugyancsak fontos eleme volt a projektnek a szülészet korszerűsítése, ahol a baba-mama barát kórház elveinek figyelembe vételével a diszkréció, otthonosság volt az egyik fő szempont, ugyanakkor a szülőszobák kialakításánál alkalmazott megoldások lehetővé teszik a hagyományos és alternatív szülési módokat is.


Nagy előrelépést jelent a betegellátásban az új központi betegfelvételi iroda, melyet a korábbinál lényegesen nagyobb térben, a kórház központi területén helyeztek el. A kialakított új betegfogadási rendszer nagyobb átbocsájtó képességgel, könnyebb megközelíthetőséggel és a kórház többi osztályához biztosított megfelelő közlekedési kapcsolatokkal rendelkezik.
A projekt keretében megújulhatott a kórház legrégebbi, úgynevezett „D" épülete, melynek nemcsak külső homlokzata és nyílászárói, de a 3., 4. és 5. emeleti helyiségeit is korszerűsítették. Az építőmesteri munkák minden beruházással érintett osztályon a burkolatok, belső nyílászárók cseréjét, a festést, valamint az elektromos és gépészeti rendszerek korszerűsítését is tartalmazták.


A struktúra projekt épített infrastruktúra fejlesztési eleme a betegutak rövidebbé válását eredményezte, és átláthatóbban, hatékonyabban és racionálisabban működtethető kórházat hozott létre. Mindez javítja az aktív fekvőbeteg szakellátás súlyponti kórházi szerephez illeszkedő, kiemelt szakmai színvonalát.