• nátha
  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

   Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

   Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

  • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

   Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

  • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

   Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Megújult eszközparkkal várja betegeit a Siklósi Kórház

Egészségpolitika 2024.03.21 Forrás: Weborvos
Megújult eszközparkkal várja betegeit a Siklósi Kórház

A programban összesen 37 db orvosi műszer, valamint 35 db informatikai eszköz került beszerzésre 274 millió forint uniós támogatásból.

A Siklósi Kórház az EFOP-2.2.19-17-2017-00005 számú projekt keretében befejezte az ellátás korszerűsítését célzó „Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése a Siklósi Kórházban” című projekt megvalósítását. Az EU által támogatott projekt 293,72 millió Ft összköltséggel, vissza nem térítendő támogatásként, 2022.04.01 – 2023.10.31 között valósult meg. A gép, műszerbeszerzések fő célja a betegségek korai diagnosztizálása, ezáltal a későbbiekben kialakuló szövődmények, társbetegségek megelőzése, a fekvőbeteg ellátásba történő továbbküldések csökkentése, a várakozási idő minimalizálása, és a betegelégedettség növelése volt - tudatta közleményben az intézmény.

Mint írták, a beruházás további célja volt, hogy javuljon a járóbeteg szakellátás minősége, valamint az is hogy a betegek egyenlő eséllyel juthassanak, hozzá az egészségügyi szolgáltatásoz a térségben.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, összesen 37 db orvosi műszer, valamint 35 db informatikai eszköz került beszerzésre 274 millió forint uniós támogatásból. A berendezések, műszerek, segítségével javult az ambuláns ellátás hatékonysága. A projekt megvalósításával a szükséges vizsgálatokat magasabb minőségben és rövidebb idő alatt lehet elvégezni, a korszerűbb eszközöknek köszönhetően pedig pontosabb diagnózis állítható fel. A készülékekkel a betegellátás gyorsabb, pontosabb lesz, a szakdolgozók leterheltsége pedig csökken.

A beruházásban a következő szakrendelések fejlesztése valósult meg: Szemészet, Röntgen, Reumatológia, Kardiológia, Belgyógyászat, Pulmonológia, Laboratórium, Nőgyógyászat, Urológia, Sebészet, Diabetológia, Gasztroenterológia, Fizioterápia, Neurológia, Ultrahang, Gyógytorna.

A beszerzett orvostechnikai eszközök között megtalálhatóak egyebek mellett nagy értékű diagnosztikai ultrahangkészülékek, mobil röntgen, videoendoszkópos műszer-összeállítás, fizikoterápiás berendezések, hőlégsterilizátorok, szemészeti műszerek.

Kórházunk elkötelezett az egészségügyi ellátás színvonalának folyamatos fejlesztése iránt, reméljük ezek a medikai berendezések, még több embernek hoznak gyógyulást és egészséget - összegezték a közleményben.

A projektről bővebb információt a www.siklosikorhaz.hu oldalon olvashatnak.

 

Legolvasottabb cikkeink