• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

MGYK: közösségépítő konferencia

Egészségpolitika Forrás: MGYK

Köztestületi Napok konferenciát rendez a gyógyszerészi kamara február elején.

Kinek és miért érdemes részt vennie a gyógyszerész köztestület idei legnagyobb rendezvényén, a 2012. február 3-5. között megrendezendő Köztestületi Napok konferencián?  - erre a kérdésre válaszol többek között dr. Sándor Csaba, a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) alelnöke a kamara holnapján.

Az interjúban az alelnök kifejti, hogy ez az első rendezvény, amelyet a választások után tart a Gyógyszerészi Kamara. Sok régi és sok új vezetője lett a köztestületnek. A kamara tagjai találkozhatnak a megválasztott vezetőkkel, személyesen mondhatják el gondolataikat, lehetőség lesz az együtt gondolkodásra. Az utóbbi időben mint az ország egészében is a gyógyszerészet területén is sorra lépnek életbe az új jogszabályok. Ezen a rendezvényen lehetőség lesz ezek megvitatására, megismerhetik az okokat, mi vezette a döntéshozókat , együtt találhatják meg azt a közös utat , amely segít az egyre nehezedő gazdasági helyzetben a patikák továbbműködtetésében.

Több, a mindennapokban hasznosítható információkat kapnak majd a résztvevők, így például mind a szakmai, mind a jogi, mind az adózási ismereteiket bővíthetik, válaszokat kaphatnak a napi munka során felmerült kérdésekre, megismerhetik a kamara munkamódszerét. A délutáni programban az országos tiszti főorvos és az országos tiszti főgyógyszerész is első kézből számolhat be a tapasztalatairól. A megyei vezetők reményüket fejezték ki, hogy az egészségpolitika irányítóival való találkozás is segíti a problémák közös megoldását.

Sándor Csaba megítélése szerint a konferencia egy közösségépítő rendezvény, az újak átvehetik, a régiek pedig átadhatják a tapasztalataikat. Az új vezetők lendületet adhatnak a sok-sok tapasztalattal rendelkező régebbi megyei vezetőknek. A lendület és a megfontoltság ötvözetével tovább erősödhet a kamara, és ez nagyban segítheti a szakma megújulását is. Az alelnök várja, hogy a hálózatokban dolgozó kollégák eljönnek, elmondják problémáikat. Szeretnék megtudni, hogy a kórházi kollégák hogyan képzelik el a jövőjüket, milyen elvek mentén szeretnék kialakítani a kamarán belül saját szervezetüket. A

Az alelnök fontosnak tartja, hogy a gyógyszerészi kompetenciáról, a szakképzésről is kialakítsanak egy olyan markáns véleményt, ami segítséget adhat a gyógyszerészi életpálya modell megalkotására.

A teljes interjú az MGYK portálján olvasható.