• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Miért futtott este a Hősök terénél Szócska Miklós?

Egészségpolitika Forrás: MTI

Futás, kerékpártúra, evezés, tollaslabda és ping-pong várja majd az éjjelmozgókat.

A mozgás éjszakája elnevezéssel tartanak sportrendezvényt június végén a fővárosban, hogy felhívják a figyelmet a rendszeres mozgás fontosságára - erről Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár beszélt csütörtök este egy budapesti sajtótájékoztatón. A mozgáshiányos életmód következtében annyian halnak meg a világon, mint a dohányzás miatt. Még nem sikerült elérni, hogy a magyar emberek öt százalékánál többen mozogjanak rendszeresen - hívta fel a figyelmet Szócska Miklós. Mint mondta, ha valaki hetente néhányszor húsz percet sétál, vagy valamilyen rendszeres testmozgást végez, tovább élhet.

A mozgás éjszakája elnevezésű rendezvény - amelyen ingyenes lehet részt venni - június 28-án 22 órától 29-én hajnali 4 óráig tart. A rendezvény helyszínei: az Andrássy út, a Hősök tere, a Városliget és Felvonulási tér.

A mozgás éjszakáján lesz egyebek mellett éjszakai futás az Andrássy úton, 5 és 10 kilométeres távval, kerékpártúra, evezés a Városligeti tóban, valamint lehet majd tollaslabdázni és asztaliteniszezni. Az éjszaka folyamán egyes uszodák is nyitva lesznek.


Szócska Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára (b3) fut Markovics Márk szervező (b), Kropkó Péter ironman (b2) és Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó (j) társaságában A mozgás éjszakája rendezvényt népszerűsítő futással egybekötött rendhagyó sajtótájékoztató előtt. MTI Fotó: Beliczay László

Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó a mozgást a fogyókúrához hasonlította: mindkettőt nehéz elkezdeni, de nagy eredményekkel jár.

Szekeres Pál sportért felelős helyettes államtitkár, háromszoros paralimpiai aranyérmes vívó azt mondta: a legjobb befektetés az egészségbe való befektetés, jó életminőség rendszeres sport nélkül elképzelhetetlen.

Kropkó Péter ironman szintén a rendszeres mozgás fontosságát emelte ki, ez szavai szerint nemcsak egészségmegőrző, hanem nagy élmény is. Fontosnak nevezte, hogy a szülők a rendszeres mozgással példát mutassanak a gyermekeiknek.

A mozgás éjszakáját az Egészségkommunikációs Központ szervezi uniós forrásból. A rendezvény fővédnöke Tarlós István főpolgármester.

A sajtótájékoztató résztvevői az Arany János utcától indultak, és az Andrássy úton futva - Szekeres Pál egy speciális kerekes székkel - érkeztek a Hősök terére.