• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Minden tiszteletet megérdemelnek az egészségügyi dolgozók

Egészségpolitika 2023.06.29 Forrás: Weborvos
Minden tiszteletet megérdemelnek az egészségügyi dolgozók

Polgármesteri és kórházi igazgatósági elismeréseket, jubileumi jutalmakat, főorvosi kinevezéseket is kiosztottak az orosházi kórházban.

A hagyományoknak megfelelően ismét közösen tartotta Orosháza Város Önkormányzata és az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet a Semmelweis-napi ünnepséget. A kórház nagytermében rendezett június 28-ai eseményen a kórház főigazgatója hangsúlyozta, minden tiszteletet megérdemelnek az egészségügyi dolgozók. 

–  A kórházban nap mint nap látom az orvosokat, ápolókat és a háttérszemélyzet dolgozóit, ahogy önfeláldozóan, elhivatottan, lelki erőt, energiát beleadva végzik munkájukat a betegekért, mielőbbi gyógyulásukért. Itt nincs hétvége, nincs ünnepnap, valakinek mindig ott kell állni a betegágy mellett, a műtőben, az ügyeleten, az irodákban vagy akár a műszaki területen, hogy minden gördülékenyen menjen. Ez az igazi hivatás, hiszen sokszor a család is a háttérbe szorul, hogy a nehézségek ellenére is lehessen gyógyítani, minden rendben működjön. Az egészségügyben nincs egyénieskedés, ez igazi csapatmunka, ahol mindenki fontos, mindenki számít. Ezért pedig nem lehetünk elég hálásak – fogalmazott dr. Duray Gergő.

A kórház vezetője végigvette az idei év történéseit, amiben külön is kitért az önkormányzattal közösen kiírt, fiatal orvosoknak és orvostanhallgatóknak szóló pályázatra, valamint a szakrendelő jelenleg is futó, közel 300 millió forintos felújítására is. 

Fontosak az eszközök, de a legfontosabb az ember 

Dávid Zoltán polgármester egész Orosháza nevében köszöntötte az egészségügyi dolgozókat. Hangsúlyozta, rendkívül fontos a megfelelő eszközpark, felszereltség, de a legfontosabb az ember, aki tud és akar segíteni a másik embernek.

– A szakellátást tekintve éppen úgy, mint az alapellátást nézve elmondható, hogy önök példaértékűen helytállnak, hogy a betegek jó kezekben vannak. Az önök áldozatvállalása nélkül nem működhet a hazai egészségügy, ezt fontos látnunk, megértenünk és kimondanunk. Önök nem kis feladatot és felelősséget vállalnak nap mint nap, erre pedig kevesek képesek. Köszönjük a városban dolgozó valamennyi egészségügyi alkalmazottnak, hogy biztosítják az egészségügyi ellátás magas színvonalát – fogalmazott. 

A városvezető kiemelte, az elmúlt két hónap tapasztalatai alapján kijelenthető, megfelelően működik az újragondolt orvosi ügyeleti rendszer, nem maradtak ellátás nélkül az orosháziak. 

A beszédeket követően Dávid Zoltán polgármester elismeréseket adott át az alapellátásban tevékenykedő egészségügyi dolgozóknak, majd a kórház részéről kiosztották az intézményvezetői-, orvosigazgatói- és ápolási igazgatói dicséreteket, a 25, 30, 40 éves jubileumi jutalmakat, a főorvosi kinevezéseket, valamint egyéb elismeréseket. 

Legolvasottabb cikkeink