• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Nagy segítség a legkisebb babákhoz

Hírek 2018.08.17 Forrás: Weborvos
Nagy segítség a legkisebb babákhoz

A PIC osztályokat különleges, kifejezetten koraszülött kisbabák számára tervezett pelenkáival lát el térítésmentesen.

Véget ért a Pampers és a Rossmann közös jótékonysági programja, amelynek során összesen 3,6 millió forint gyűlt össze, amelyet a Pampers a Koraszülöttekért Országos Egyesületnek adományoz, a Rossmann pedig ugyanebben az értékben saját márkás termékekkel támogatja az Egyesületet - tudatták közleményben.

Az adománygyűjtő akció annak az országos kampánynak a részeként zajlott, amelynek során a Pampers elindította az ország kórházainak koraszülött osztályait (PIC) támogató programját. A program keretében a PIC osztályokat különleges, kifejezetten koraszülött kisbabák számára tervezett pelenkáival lát el térítésmentesen. Elsőként a Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Perinatális Intenzív Centruma kapta meg az első adag koraszülött pelenkát.

"Az általunk gondozott nagyon éretlen koraszülöttek ápolásában hatalmas segítség a legkisebbek igényeihez adaptált pelenkák hozzáférhetősége. Az adományként kapott speciális kialakítású, többféle koraszülött méretben hozzáférhető pelenkákat a nővérek nagyon hamar megszerették "Aprótalp Falva lakói" (Semmelweis Egyetem II.sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Koraszülött Intenzív Osztályán ápolt koraszülöttek) és szüleik nagy örömére. – számolt be a tapasztalataikról Dr. Kocsis István egyetemi docens, az osztály vezetője. - Köszönjük, hogy az adomány hozzájárult a gyorsabb gyógyulásukhoz!"

A jelenleg is futó adományozási program célja, hogy év végéig az ország összes koraszülött osztállyal rendelkező kórháza megkapja legalább az első negyedéves pelenkamennyiséget, amelyet aztán minimum egy évig biztosítanak a kórházak részére. A közös kampány célkitűzése az volt, hogy a Koraszülöttekért Országos Egyesület közreműködésével még több koraszülött kisbaba, szüleik és gondozóik támogatásához járuljanak hozzá.

„Nagyon örültünk a kezdeményezésének, mert ebből az adományból nemcsak a szakemberek érzékenyítő programjára tudunk majd fordítani, de a PIC osztályokat is segíthetjük eszközadományokkal. Az ajándék termékeket pedig a koraszülésben érintett családok között szeretnénk szétosztani.” – mondta el Földvári Nagy Zsuzsanna, az Egyesület elnöke.

A boltokban futó program mellett a Pampers közösségi játékot hirdetett a hivatalos Facebook oldalán is. A felhívásban kisbabák fotóit várták #legkisebbbabák hashtaggel ellátva, és a 3 hónapig tartó kampány során közel két és félezer fotó érkezett, amely a Pampers-től így további 500.000 forint támogatást jelent a KORE számára.

Legolvasottabb cikkeink