• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Olimpia – Sportkórház – Béremelés

Egészségpolitika Forrás: Weborvos Szerző:

Az egészségügyünk sokáig abban hasonlított a sportra, hogy jobb volt, mint ami az ország helyzetéből adódott.

Salátablog, mondhatják fanyalogva kritikus olvasóim. Nem bánom, nem szégyellem, örülök. Akkor is, ha hőségriadó van, akkor is, ha tudom, az egészségügy számtalan bajjal küzd. Hadd örüljünk néhány óráig, néhány napig!

Olimpia van, és ez a kicsi, igazán nehéz sorsú ország tehetséges fiai, lányai révén sokkal jobbat, többet mutat a világnak, mint ami helyzetünkből, szegénységünkből elvárható lenne.

Vasárnap este írom ezeket a sorokat. Még hatása alatt vagyok Berki Krisztián káprázatos, elegáns aranyérmes gyakorlatának, miközben a királyi hercegasszony vezetésével szinte az egész angol zászlókkal elborított stadion az igazán tehetséges, nagyszerű brit ellenfeleinek drukkolt.

Három arany, egy ezüst, három bronzérem eddig. És további 9 olimpiai helyezés. A nem hivatalos éremtáblán a 12. hely. Tiszta, makulátlan öröm.

Akkor is, ha egy csalódott edző nyilvánosan megvádolta a Sportkórházat, annak szakembereit, hogy ők a felelősek az elmaradt eredményért. Nem akarok hinni neki. A többi eredmény nem ezt mutatja. Azt viszont szeretném elmondani, hogy a Sportkórház méltatlan körülmények között dolgozik. Az a szakmai kultúra, amely az évszázados falai között működik, többet érdemel. Mindenek előtt tisztább jövőképet. Sokadik kormány adós ezzel. Egy szép modern épület torzója áll befejezetlenül az udvarán, jelezve, hogy nem tudják eldönteni, felépítsék, vagy lerombolják. Több megoldás lehetséges, ezt én nem dönthetem el. De azt erős meggyőződéssel állítom, hogy ha a magyar sport hagyományai és eredményei fontosak, a sport elengedhetetlen a fiatalok (és idősebbek) egészségének megóvásához, akkor a sportegészségügy fejlesztése elsőrendű fontosságú.

Megkapták a béremelést az arra érdemesnek tartott egészségügyi dolgozók. Ez nagyon jó dolog. Az államtitkár 55 milliárd forintos folytatást jelentett be. Ez még jobb. Ha elmúlik a győzelmi jelentések és ellenzéki fanyalgások időszaka, szeretnék egy józan, megbízható elemzést, értékelést látni, valójában mi is történt, történik. Elismerve, hogy egyes foglalkozási csoportok havi több tízezer forintos emelést kaptak, sajnos én már beszéltem olyan kitűnő szakemberekkel, akik csak 1-2 ezret, és olyanokkal is, akik semmit.

Az egészségügy bérszínvonala tragikusan elmaradott volt. Mennyit javult a beavatkozástól, és mennyit fog a következőtől? Ez az adat fogja csak gondolkodásra és maradásra késztetni a távozás, külföldi munkavállalás gondolatával foglalkozó szakembereket.

Az egészségügyünk sokáig abban hasonlított a sportra, hogy jobb volt, mint ami az ország helyzetéből automatikusan adódott volna.

Reménykedjünk a további sportsikerekben, és drukkoljunk az egészségügy megmentésének is.