• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Rétvári: ütemezetten épülnek a mentőállomások

Egészségpolitika Forrás: MTI

Huszonkét új mentőállomásból hatot adtak át eddig az uniós projektben.

Ütemesen halad a mentőállomások építése, az Országos Mentőszolgálat kiemelt európai uniós projektjének 10,94 milliárd forintos keretösszegéből szeptember 28-ig összesen több mint 8,2 milliárd forintot hívtak le - közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára egy írásbeli kérdésre válaszul.


Az Országgyűlés honlapján közzétett, Lukács László György jobbikos képviselőnek adott válaszában az Emmi parlamenti államtitkára kiemelte: az Országos Mentőszolgálat TIOP programja Sürgősségi ellátás fejlesztése, mentés című kiemelt európai uniós projektje keretében épülő 22 új mentőállomás közül hat állomás - Bátaszék, Aba, Böhönye, Pécsvárad, Aggtelek és Krasznokvajda - átadása megtörtént.


További hét állomás építészeti kivitelezése befejeződött, átadásukra valamennyi hatósági engedély megszerzését követően kerülhet sor. Néhány állomás esetében a munkálatok októberben fejeződnek be - jelezte. Kitért arra, hogy a projektben korszerűsített 60 mentőállomás közül 15 felújított állomást átadtak, 24 állomás építészeti kivitelezése befejeződött, 21 helyszínen pedig ütemezetten zajlanak a kivitelezések.


A TIOP alprojekt keretében 178 új mentőgépkocsi és eset/rohamkocsi beszerzése megtörtént, a kocsikat kiosztották a mentőállomásokra. Továbbá 22 mentőorvosi kocsi, illetve nagy értékű oktatási és orvostechnikai eszközök beszerzésére vonatkozó szállítási szerződések aláírás előtt állnak - közölte az államtitkár.


A TIOP projekt fizikai befejezésének határideje a hatályos támogatási szerződés alapján 2015. október 31-e - jelezte Rétvári Bence.


Megújult a püspökladányi mentőállomás


A püspökladányi mentőállomás felújítása 8,2 millió forintos beruházás keretében valósult meg. Az európai uniós normáknak és a kor színvonalának megfelelő, megújult mentőállomás átadásán köszöntőt mondott Dombi Imréné polgármester, dr. Gyöngyösi Péter projektigazgató és Harcsa János műszaki vezető. Az ünnepélyes szalagátvágást követően a résztvevők megtekinthették az épületet, mely modern és komfortos munkakörnyezetet biztosít a püspökladányi mentődolgozók, és még gyorsabb, biztonságosabb ellátást a térség rászoruló lakosai számára.