• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Szívesen pályáznak egészségre az idősek

Egészségpolitika Forrás: Weborvos

Hetvenöt nyugdíjas- és idősotthon regisztrált országszerte a „Kincset Érő Egészség" pályázatra.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár „Kincset Érő Egészség" pályázatának regisztrációs időszaka lezárult. Nagy érdeklődés övezte a pályázatot: országszerte 75 otthon adta be jelentkezését. A győztes intézmény 1 millió forint értékű nyereményben részesül, amelyet az otthon lakóinak egészségmegőrzésére fordíthatnak.

A „Kincset Érő Egészség" program célja, hogy segítse a magyarországi nyugdíjas- és idősotthonokat abban, hogy minél többet tudjanak tenni a lakók egészségmegőrzéséért. A pályázat külön hangsúlyt fektet a csontritkulás megelőzésének fontosságára, hiszen az idősek életében ez az egyik leggyakoribb egészségügyi probléma, amely gyakran súlyos csonttörésekkel és azok szövődményeivel jár. Ennek megelőzése érdekében fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás és a rendszeres testmozgás.

„Nagyon sok pozitív visszajelzés érkezett az otthonoktól. Mindez mutatja, hogy az intézmények vezetői számára fontos az egészségmegőrzés és a betegségek megelőzése, és nagy örömünkre szolgál, hogy az OEP segíthet az idős embereknek egészségesebben élni. Izgatottan várjuk a pályaműveket" – mondta Szántó Georgina, az OEP szóvivője.

A győztes otthon 1 millió forint értékben megvalósíthatja a pályázati anyagban leadott tervét, amely a lakók egészségmegőrzését szolgálja. A pályázóknak fotósorozatot is be kell adniuk, amelyben bemutatják az otthon mindennapi életét, valamint két héten keresztül kell vezetniük az úgynevezett egészségnaplót. Az egészségnapló azt mutatja meg, hogy jelenleg a lakók mennyit fogyasztanak naponta a csontritkulás megelőzését szolgáló kulcsfontosságú ételekből.

A pályázati anyagokat március 18-ig kell postára adni, és eljuttatni a Young and Partners Kommunikációs és Tanácsadó Kft.-hez, amely a pályázat lebonyolításáért is felelős. A beérkezett munkákat egy 4 tagú szakmai zsűri fogja elbírálni. A győztes otthon egy ünnepélyes díjátadó ünnepségen vesz részt, amelyet április közepén az Országos Egészségbiztosítási Pénztár székházában tartanak.