• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Új elnök a betegszállítók egyesülete élén

Egészségpolitika Forrás: MTI

Bíró Ferenc 2012 májusában mondott le az MBOE elnöki posztjáról.

Csák Zoltánt választották a Mentők és Betegszállítók Egyesületének (MBOE) elnökévé - tudatta az egyesület hétfőn az MTI-vel. Közleményükben felidézték: Bíró Ferenc, aki csaknem 9 éve vezette az egyesületet, 2012 májusában mondott le elnöki posztjáról, azóta ügyvezető elnökként tevékenykedett. Az MBOE augusztus 31-én tartotta meg vezetőségválasztó taggyűlését. A tagszervezetek új elnököt és egy új elnökségi tagot is választottak.

Az MBOE új elnökévé a Keleti-Sanitas Kft. betegszállító szervezetének, valamint az Országos Betegszállító Szolgálat Észak-alföldi régiójának vezetőjét, Csák Zoltánt választották. Az elnökség új tagja pedig Szabó Tamás, Magyarország legnagyobb betegszállító szervezetének, a Gól-Diatrans Kft. vezetője lett.
"Az egyesület elnöksége tagszervezeteinek határozata alapján továbbra is folytatja eddig megkezdett munkáját, a betegszállítás szolgáltatásának fenntartása és javítása érdekében" - fogalmazott az MBOE közleményében.

Az Országos Mentőszolgálat vette át január elsejével előbb a megye határokon átívelő, majd májustól az ország valamennyi betegszállításának irányítását. Az MBOE többször is felszólalt ez ellen a döntés ellen. Az MBOE akkori elnöke, Bíró Ferenc közvetlenül a május elsejei átállás előtt az MTI-vel azt közölte: a betegszállító szervezetek és informatikai szakemberek véleménye szerint az általuk jelenleg ismert bevezetendő irányítói program még nem alkalmas az irányításra. Véleményük szerint még 3 hónapig tesztelni kellett volna az új irányító rendszert.

Az átállás ennek ellenére megtörtént. Ezt követően több sajtóorgánum arról számolt be, hogy a mentőszolgálat irányítása alatt még mindig akadozik a betegszállítás. Beneda Attila, az egészségügyi államtitkárság kabinetfőnöke az MTI-vel azt közölte: egyetlen egészségügyi szolgáltatótól vagy háziorvostól sem érkezett jelzés, hogy problémák lennének a betegszállítással.

Beneda Attila azt mondta: zavarkeltés folyik, csak azt nem tudni, milyen érdekből. Kitért továbbá arra is: bár kérte, hogy a betegekre tekintettel ne keltsenek pánikot, az MBOE elnöke több körlevelet küldött, amelyben az állt: ahol találnak olyan beteget, akit nem vittek el időben, és hajlandó névvel is nyilatkozni, akkor jelentsék.

Az MBOE május 11-én visszautasította "a zavarkeltés vádjait". Bíró Ferenc május 18-án mondott le posztjáról. Döntésének okairól nem kívánt beszélni - emlékeztet a hírügynökség.