• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Újra Cserháti Péter vezeti az OORI-t

Egészségpolitika 2022.06.02 Forrás: Weborvos összeállítás
Újra Cserháti Péter vezeti az OORI-t

Tisztségéből két éve húsvétkor Kásler Miklós váltotta le, mostani kinevezése lényegében a korábbi rossz döntés beismerése.

Gyakorlatilag rehabilitálták Cserháti Pétert, akit szerdán ismét megbíztak az Országos Orvosi és Rehabilitációs Intézet vezetésével. Mint emlékezetes, őt Kásler Miklós még humánminiszterként a járvány elején (2020 húsvét vasárnapján)  demonstartíven azért váltotta le, mert megítélése szerint nem elég gyorsan ürítette ki a kórházát a leendő covid betegek számára – írja a Népszava a Magyar Kórházszövetség kongresszusáról szóló tudósításában.

Cserháti Péter a második Orbán-kormány megalakulása óta látott el különféle feladatokat az államigazgatásban. 2010-ben Szócska Miklós mellett helyettes államtitkárként vitte az ügyeket, majd 2013-ban miniszteri biztossá nevezték ki. Akkor az egészségügyi struktúraváltással összefüggő 2013-2014. évi betegút-szervezési és finanszírozási feladatok ellátásáért, és a rehabilitációs fekvőbeteg- és járóbeteg-szakellátás területén megkezdett átalakítások előkészítésének folytatásáért felelt, valamint feladata volt az ezek ellátásához szükséges 2007-2013, illetve a 2014-2020 közötti Új Széchenyi Terv végrehajtásának és tervezésének felügyelete, továbbá a gyógyászati segédeszköz-ellátás új rendszerének kialakításában való közreműködés. Ebben az évben nyerte el az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet mb. főigazgatói székét is, írta egy korábbi cikkében Cserháti pályafutásáról a MedicalOnline.

2018 szeptemberétől az Állami Egészségügyi Ellátó Központ szakértőjeként foglalkozott az Egészséges Budapest Programmal (EBP), amely a szakma szerint az egészségügyi ágazat legmegalapozottabb, szakmai koncepciója, illetve ez alapján szerveződő professzionális projektje volt, idézi fel a MedicalOnline, beszámolva arról is, hogy méltatlan leváltásának híre nagy felbolydulást okozott szakmai körökben, a Budapesti Orvosi Kamara, a Magyar Kórházszövetség, és számos kollégája is nyíltan kiállt Cserháti Péter mellett, a Semmelweis Egyetem pedig két nappal a felmentést követően közleményben tudatta, hogy Cserháti 2019. október 1-én kelt rektori biztosi feladatkörét kibővítik, és megbízzák az egyetem komplex rehabilitációs fejlesztésével.

Legolvasottabb cikkeink