• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Ülésezett az újraindításért felelős operatív törzs

Egészségpolitika 2021.07.13 Forrás: MTI
Ülésezett az újraindításért felelős operatív törzs

"Nyugalmi állapotban van" a járványhelyzet, kevés a megbetegedés, ami a magas átoltottságnak köszönhető.

Pályázatot írnak ki új családi és munkahelyi bölcsődei helyek létrehozására 2,8 milliárd forintos keretösszegben - mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter, a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs vezetője kedden Budapesten.

Novák Katalin beszámolt arról is, hogy a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülésén jelen volt Müller Cecília országos tisztifőorvos is, aki arról számolt be, hogy "nyugalmi állapotban van" a járványhelyzet, kevés a megbetegedés, ami a magas átoltottságnak köszönhető.

A miniszter rámutatott: világszerte a járvány újabb hullámától tartanak, ezért is ösztönöz mindenkit arra, hogy ha még nem oltatta be magát, tegye meg.

Döntöttek arról is, 1,2 milliárd forinttal támogatják a Szent János Kórház és Szakrendelő gyermek- és ifjúságpszichiátriai rehabilitációs osztályát annak érdekében, hogy fejleszthessék a kapacitásait. A fejlesztéssel a járóbeteg-ellátást igénybe vevők száma megduplázódhat, a fekvőbeteg-ellátásban részesülőké pedig másfélszeresére emelkedhet - mondta.

Novák Katalin kitért arra, hogy a járvány elleni védekezésben segítő 9000 egyetemistának ingyenes belépőt biztosítanak az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) nulladik napjára. A miniszter szimbolikusnak nevezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium javaslatát, amelyet jó szívvel támogattak, hogy megköszönjék az egyetemi hallgatók segítségét.

Novák Katalin kérdésekre válaszolva lehetségesnek és valószínűnek nevezte a koronavírus-járvány negyedik hullámát, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy ez más lesz, mint a korábbiak, hiszen a védőoltások az eddigi járványhullámok idején nem álltak rendelkezésre.

Arra a kérdésre, hogy sok országban szigorítanak és védettségi igazolványokhoz kapcsolnak szolgáltatásokat, közölte: védettségi igazolványunk jelenleg is van, tömegrendezvényeken most is használjuk, "ez egy olyan eszköz, ami bármikor használható".

A harmadik oltásra vonatkozó kérdésre azt mondta: nincs a járványügyi szakembereknek egységes álláspontjuk erről, amint lesz, a kormány is döntést hoz.

A magyar helyreállítási tervről szóló tárgyalásokkal összefüggésben hangsúlyozta: azt komolyan veszik, a szakmai kérdésekre szakmai választ adnak, és minden ellentétes információval szemben a tárgyalások nem rekedtek meg, zajlanak.