• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Útdíj: a MEOSZ várja a konkrétumokat

Egészségpolitika Forrás: Weborvos

A mozgáskorlátozottak szövetsége várja a konkrétumokat az útdíj-kompenzációval kapcsolatban.

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) üdvözli a kormány azon szándékát, miszerint a D2 kategóriába tartozó kisbuszokkal közlekedő mozgáskorlátozott emberek számára útdíj-kompenzációt tervez adni, ugyanakkor várja a konkrétumokat. A Szövetség reméli, hogy a kompenzáció a támogató szolgálatok kisbuszaira is ki fog terjedni, amelyek nap mint nap iskolába, fejlesztésre, munkába viszik a mozgássérült embereket, és bízik abban, hogy az áprilisra kidolgozott kompenzációs rendszer további pozitív változásokat fog hozni a mozgásukban korlátozott emberek számára - tudatták közleményben.

A MEOSZ korábban a miniszterelnöknek és a kormánytagoknak írt levélben és közleményben is kifejezte tiltakozását a januártól bevezetett új útdíjjal kapcsolatban, és részt vett a napokban zajlott, ezzel kapcsolatos egyeztetéseken is. A Szövetség úgy véli, az útdíj aránytalan terhet ró az amúgy is nehéz körülmények között élő, súlyosan mozgáskorlátozott emberekre, akik főként a városok peremére települt, akadálymentes, tágas, kerekesszékkel jól bejárható, megfelelő mosdókkal és parkolóhelyekkel ellátott nagyáruházakban tudnak bevásárolni, ahová januártól már csak fizetősen lehet eljutni. A MEOSZ azt kérte, hogy a városokat elkerülő gyorsforgalmi utak és az autópályák azon szakaszai, amelyeken elérhetők ezek a nagyáruházak, ne legyenek fizetősek. A Szövetség azt is kérte, hogy az összeomlás szélén álló támogató szolgálatok kisbuszainak, amelyek a mozgáskorlátozott, fogyatékos embereket iskolába, munkába, orvoshoz vagy fejlesztésre viszik, ne kelljen megfizetniük az új útdíjat.

A MEOSZ bízik abban, hogy a támogató szolgálati autók is kaphatnak majd útdíj-kompenzációt, és reméli, hogy a kompenzációs rendszer a mozgáskorlátozott emberek számára további pozitív változásokat hoz, mert a ma bejelentett kedvezmény érdemben nem javít a közlekedési helyzetükön. A Szövetség a kompenzációk kidolgozásához felajánlja a segítségét és az együttműködését a kormánynak. - áll a közleményben.