• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Vízgyógyászati portál indulhat októbertől

Egészségpolitika Forrás: Weborvos

Az „orvos válaszol" rovatban szakértők válaszolnak majd az érdeklődők kérdéseire.

Az Instantweb Kft. 54 968 522 Ft uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett Komplex vállalati technológiafejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára című pályázati kiíráson. A projekt keretében az Instantweb Kft. egy több nyelven elérhető információs portált hoz létre, amely a hazai és külföldi érdeklődők számára részletesen mutatja be a Magyarországon elérhető balneoterápiás kezeléseket és a gyógyvizekhez kapcsolódó egészségügyi szolgáltatásokat. A portál várhatóan 2012. október 30-án mutatkozik be a közönségnek.

Az új Széchenyi-terv gazdasági fejlesztéseinek kitörési pontjai közül az egyik a gyógyturizmus fejlesztése. Hazánkban - természeti adottságoknak köszönhetően - olyan gyógyvizek találhatók, melyek a közép-európai régión kívül nincsenek máshol Európában. A hazai balneoterápiás gyógykezelések, a termálvizek és gyógyfürdők köré épített szolgáltatások kihasználtsága számos erőfeszítés ellenére alacsony. Ismertségük hazánkban is változó, de az európai lakosság számára szinte teljesen ismeretlen. A most készülő balneológiai portál a hazai és a külföldi gyógyulni vágyó embereknek egyaránt számos hasznos ismeretet és tanácsot nyújt. Többnyelvű, interaktív, dinamikus funkcióival részletesen ismerteti majd a gyógyvizekkel kapcsolatos fontos ismereteket és a kapcsolódó egészségügyi szolgáltatásokat.

Több szempontú keresőrendszerével pedig megtudhatók a vizek gyógyító hatásai, a balneoterápiás gyógykezelések fajtái, a kezelések javallatai és ellenjavallatai, a gyógyvizek fizikokémiai jellegzetességei, melyek a javasolt vizsgálatok a gyógyvizes kezelés megkezdése előtt és az egészségbiztosítói finanszírozás lehetőségei. Az „orvos válaszol" rovatban szakértők válaszolnak az érdeklődők kérdéseire. A szolgáltató portál kalkulátorai segítenek a kórkép súlyosságának és rizikóinak felmérésében.

A rendszeren keresztül az egyes gyógykezelések időpontja is egyeztethető és szállás is foglalható. A portál további sajátossága, hogy az érdeklődők részletes tájékoztatást kapnak arról, hogy saját országuk biztosítói mely szolgáltatások költségeit térítik meg, milyen kezelésekre jogosultak és ezeket milyen módon igényelhetik. A szolgáltatások igénybevételéhez szükséges előzetes engedélykérelmek is letölthetők lesznek.