• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

16 millió terápiás nap a gyógyulásért

Gyógyszerpiac Forrás: Weborvos Szerző:

A kezdeti sikerekhez hozzájárultak a ’48-as szabadságharc után az Egyesült Államokba emigrált magyarok is.

A Janssen-Cilag a világ egyik legnagyobb kutató-gyógyszergyártója. Csaknem mindenütt jelen van, megannyi terápiás területen tevékenykedik. Jól ismertek a fájdalomcsillapítás, pszichiátria, neurológia, gyomor-bélrendszeri- és gombás betegségek gyógyítására, kezelésére kifejlesztett készítményei. Amíg világhírre tett szert a cég, hosszú utat tett meg a vállalat.

A most 125 esztendős gyógyszercég 1886-ra datálja alakulását. Akkor Johnson & Johnson-ként szerzett ismertséget. Három testvér, Robert Wood Johnson, James Wood Johnson és Eward Mead Johnson alapította meg a vállalatot. A cég kezdeti sikereihez jelentősen hozzájárultak a ’48-as szabadságharc leverése miatt az Egyesült Államokba emigrált magyarok is.

Ismét egy dátum, az 1926-os esztendő, amikor a magyar Richter Gedeon gyógyszergyár termékeinek belgiumi forgalmazásával foglalkozó Janssen család első gyermekeként megszületik Paul Janssen, a 20. század kivételes tehetségű gyógyszerkutatója. Munkásságának a világ több mint 80 új törzskönyvezett gyógyszert köszönhet, amik közül négyet a WHO az alapvető gyógyszerek közé sorolt.

A Janssen Pharmaceutica N.V. 1961-ben a Johnson & Johnson vállalatcsaládhoz csatlakozik. A Janssen Pharmaceutica névadó vezetője Dr. Paul Janssen.

Egy másik jelentős dátum az idei, amikor az USA-ban négy tőzsdei vállalat őrzi AAA hitelminősítését, közöttük a Johson & Johnson. Az elemzői indoklás kiemeli a cég terápiás és üzleti szempontból egyaránt ígéretes K+F szakaszában lévő termékpalettáját. A cég 4 terméke kap forgalomba hozatali engedélyt az Egyesült Államok gyógyszerügyi hatóságától az FDA-tól, majd az Európai Gyógyszerügyi Hatóságtól, az EMA döntése szintén 2011-re várható. Az új gyógyszerek prosztatarákos betegek, továbbá a HCV, valamint a HIV fertőzöttek gyógyítására, az erős fájdalmak csillapítására szolgálnak. A Crucell vakcina gyártó cég a J & J vállalatcsalád része lett. Ezzel jelentős szerepet vállal a gyógyítás és a megelőzés területén is.

A vállalatcsalád Janssen-Cilag néven másfél évtizede önálló képviselettel van jelen hazánkban, az utóbbi 10 évben folyamatosan a 15 legjelentősebb gyógyszeripari vállalat között található. Olyan szabadalomvédett gyógyszert kínál, amely a betegek terápiájában más készítménnyel nem helyettesíthető. A termékeik javát 100%-os támogatásban részesíti az egészségbiztosító.

A cég kiemelt figyelmet fordít a legsúlyosabb betegek gyógyítására, innovatív szerei új megoldásokat nyújtanak a központi idegrendszeri, az onkológiai, a hematológiai, az immunológiai, a víruseredetű kórképek gyógyítására.

A gyógyszercég napi gyakorlatához tartozik a gyógyszeres terápián túlmutató, holisztikus gyógyítást támogató oktató, továbbképző programok szervezése az orvosok számára. Ezek az internetes nemzetközi továbbképzések révén a hazai szakemberek is bekerülhetnek a nemzetközi szakmai tanácsadói testületekbe.

A Janssen-Cilag hazánkban jelenleg végzett 18 klinikai kutatása szakmai lehetőséget nyújt a kutatásokban résztvevő orvosoknak, és nehéz helyzetben lévő egészségügyi ágazatnak komoly erőforrást teremt.

A nemzetközi tradíció és a magyar szakemberek szemlélete a vállalati társadalmi felelősségvállalás sokoldalú megnyilvánulását az egészségügy területére fókuszálva erősíti. Tevékenységének legfontosabb mérőszáma, hogy a Janssen-Cilag gyógyszereit 2010-ben 16 millió terápiás napon alkalmazták az orvosok a pácienseik gyógyulására, illetve állapotuk jobbulására.