• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

A beteg ostoba, a hamisító bűnöző

Gyógyszerpiac Forrás: HENT Hírlevél

A kormány bármikor kész megnövelni a jogsértőkre kiszabható büntetések mértékét, ha szükséges.

A szingapúri egészségügyi államtitkár parlamenti beszámolójában hangsúlyozta, hogy a gyógyszerhamisítás és a hamis gyógyszerek online értékesítése globális szinten egyre jelentősebb probléma, de az ország hatóságai ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet.


A Yahoo News Singapore beszámolója szerint a tavalyi évben több személyt állítottak elő online gyógyszerhamisítási ügyben a szingapúri hatóságok, mint egy évvel korábban. Hawazi Daipi, helyi egészségügyi államtitkár közlése szerint 2009-ben 13 személy ellen indítottak internetes gyógyszerhamisítási ügyben eljárást a helyi hatóságok, és 14 személyt szólítottak fel, hogy távolítsák el a hamis gyógyszerekkel kapcsolatos online hirdetéseiket - adta hírül a HENT Hírlevele.
2008-ban négy személy ellen kezdeményeztek eljárást, további 7 főt pedig figyelmeztetésben részesítettek. A képviselő szerint a jelentős növekedés a szingapúri egészségügyi hatóság, a Health Sciences Authority (HSA) fokozott ellenőrzési tevékenységének köszönhető.

Az államtitkár parlamenti beszámolójában kiemelte, a hamis gyógyszerek online értékesítése nemzetközi szinten egyre súlyosabb méreteket ölt, de hozzátette, meglátása szerint a szingapúri hatóságok ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet. Mint mondta, a helyi hatóságok folyamatosan együttműködnek a bel- és külföldi szakemberekkel annak érdekében, hogy az illegális készítmények importját megakadályozzák.


Hawazi hangsúlyozta, a hatósági fellépés mellett legalább annyira fontos, hogy a fogyasztók is tudatosan vásároljanak gyógykészítményeket. Ennek érdekében figyelemfelhívó és tudatosságnövelő kampányok indulnak, amelyek arra figyelmeztetik a helyi lakosokat, hogy csak megbízható forrásból származó gyógyszereket szabad és érdemes megvásárolni.


A szakértő hozzátette, az internet-penetráció terjedésével párhuzamosan az online gyógyszervásárlás növekedésére számítanak, ezért a hatósági szervek vizsgálják az illegális online gyógyszerértékesítés megakadályozásának lehetőségeit. Hawazi kiemelte, a kormány bármikor kész megnövelni a jogsértőkre kiszabható büntetések mértékét, ha szükséges.