• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

A nőkre fókuszál idén a Richter Egészségváros

Gyógyszerpiac Forrás: Weborvos

Lehetőség nyílik a halogatott egészségügyi vizsgálatok elvégzésére is.

A testben és lélekben egészséges nők életében folyamatosan jelen van az egészséges életmódra való törekvés, a tudatos táplálkozás, a testmozgás ésa rendszeres egészségügyi ellenőrzések. A Richter Egészségváros Program őszi rendezvényei ebben nyújtanak segítséget: szeptemberben három helyszínen vehetnek részt ingyenes tanácsadáson és szűréseken az egészségükért minél többet tenni akarók.

A Richter megbízható partnerként áll a nők rendelkezésére. A Richter Egészségváros népszerű rendezvénysorozata ennek jegyében idén ősszel számos lehetőséget nyújt fiatal és idősebb nőknek egyaránt a halogatott vagy éppen soron következő egészségügyi vizsgálatok elvégeztetésére.

Az egyik, leginkább nőket veszélyeztető probléma a csontritkulás. A csont­szövetben bekövetkező mennyiségi és minőségi változások a csontok szilárdságának csökkenéséhez, a csontok fokozott törékenységéhez vezetnek. A hormonális változások miatt a nőket fokozottan fenyegető csontritkulás a következményei miatt veszélyes: a csonttörések okozta szövődmények miatti halálozás az első évben a nőknél 25% is lehet. A csontsűrűség mérés nőknél 50 éves kor felett, legalább 2 évente ajánlott. Ennél korábbi életkorban csak bizonyos egyéb betegségek (pl. cukorbetegség, asztma) illetve tartós szteroid szedés és korai menopauza esetén indokolt.

A csontritkulás mellett a másik kiemelt betegségcsoport, a szív- és érrendszeri betegségek szűrésére is lehetőség nyílik: vércukor- és koleszterinszint-ellenőrzésen, vérnyomásmérésen és testtömegindex ellenőrzésen vehetnek részt a Richter Egészségváros őszi rendezvénysorozatának látogatói. Lehetőség nyílik bőrgyógyászati szűrésre, emellett pedig nőgyógyászati tanácsadás is várja az érdeklődőket, ahol a sürgősségi fogamzásgátlástól a menopauzáig valamennyi kérdésben felkészült szakemberek adnak tájékoztatást.

A testi épség mellett a lelki egészség is fontos része a számos szerepben helyt álló nők életének. „A lelki fittness éppen olyan napi rutintevékenység lehet, mint az, hogy a fizikai fittségünk érdekében rávesszük magunkat és családtagjainkat a rendszeres testmozgásra." – vallja Rácz Zsuzsa írónő, aki beszélgetésre várja az Egészségváros őszi programsorozatának női látogatóit.

A Richter Egészségváros célja, hogy mindenki egyszerre tehessen valamit saját maga egészségéért és városa egészségügyének fejlesztéséért. A Richter ennek érdekében minden városban 2.000.000 forint adományt ajánl fel a helyi kórház számára, melyet minden látogató személyesen növelhet a programok bármely elemében való részvételével, például a helyszínen elvégeztetett szűrővizsgálatokért vagy a meghallgatott előadásokért kapott adománypontok alapján.

A Richter Egészségváros legközelebb szeptember 10-én Miskolcon a Városház téri parkolóban várja a látogatókat. A részletes programról, a kampányhoz kapcsolódó érdekességekről a rendezvénysorozat teljes ideje alatt a www.egeszsegvaros.hu honlapon olvashatnak bővebben az érdeklődők, javaslataikat vagy észrevételeiket pedig az info@egeszsegvaros.hu címre küldhetik el.