• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

 • egynapos sebészet
  • Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

   Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

A Richter kapta a Figyelő Év innovatív vállalata díját

Gyógyszerpiac 2020.11.06 Forrás: Weborvos
A Richter kapta a Figyelő Év innovatív vállalata díját

A díjjal a Richter kutatás-fejlesztésben és innovációban nyújtott kimagasló teljesítményét ismerték el.

A Richter Gedeon Nyrt.-nek ítélte idén a Figyelő TOP200 független szakmai zsűrije az „Év innovatív vállalata” díjat a kutatás-fejlesztésben és innovációban nyújtott kimagasló teljesítményéért. A rangos elismerést november 5-én a TOP200 gálán vette át Orbán Gábor vezérigazgató - adta hírül közleményében a Richter.

A Figyelő üzleti hetilap gondozásában megjelenő TOP200 kiadvány a legnagyobb hazai vállalkozások teljesítményéről ad áttekintést minden évben, különböző kategóriákban díjazva a legjobbakat. Mivel a cégek és ezzel együtt a magyar gazdaság fejlődésének egyik legfontosabb motorja az innováció és a kutatás-fejlesztés, a TOP200 zsűrije külön elismeri azokat a vállalatokat is, amelyek az e területeken kifejtett tevékenységükkel hozzájárulnak a magyar tudás hírnevének öregbítéséhez.

A 2019-es teljesítménye alapján az „Év innovatív vállalata” díjat elnyerő Richter innovációs eredményeit jól mutatják a vállalat originális antipszichotikumának, a cariprazine-nak tavalyi sikerei is, így például az, hogy az Egyesült Államokban tavaly bekerült a 200 legkeresettebb gyógyszer közé, vagy hogy Németországban rangos szakmai elismerésben, Galenus von Pergamon Díjban részesült, itthon pedig az „Év gyógyszere 2019” díjat nyerte el. Szintén említést érdemel az elmúlt évből a Richter első saját fejlesztésű bioszimiláris készítményének, a Terrosának a piaci bevezetése, vagy a nőgyógyászati portfólió újabb magas hozzáadott értékű készítményekkel való bővítése.

Orbán Gábor, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója a díj kapcsán elmondta: „A folyamatos fejlődés, a szüntelen innováció működésünk alapeleme, amely áthatja a Richter minden területét és amely a külvilág számára leginkább a kutatás-fejlesztési tevékenységünkben ölt testet. Elkötelezettségünket jól mutatják azok a tavalyi eredmények is, amelyeket a díj odaítélésekor figyelembe vettek, de az is, hogy a koronavírussal fertőzött betegek gyógyítását segítő remdesivir hatóanyagot idén rekordidő alatt sikerült szintetizálnunk és a készítményt előállítanunk. Rendkívül büszke vagyok a kiváló képességű és felkészültségű szakmai gárdánkra, akik révén ilyen világszínvonalú teljesítményre vagyunk képesek.”

Legolvasottabb cikkeink