• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

A Servier Hungária két évtizede Magyarország stratégiai partnere

Gyógyszerpiac Forrás: Weborvos Szerző:

Kitartás, elkötelezettség, kötődés a magyar kutatókhoz, folyamatos megújuló befektetés: ezek jellemezték a cég jelenlétét hazánkban.

A Servier Hungária Gyógyszergyár immár húsz éve stratégiai partnere Magyarországnak. Továbbá partner a magyar betegek gyógyulásában, a Magyarországon születő innovatív megoldásokban, partnere a hazai orvostársadalomnak, és partnere Magyarország Kormányának is, hiszen befektetéseivel, folyamatos hazai fejlesztéseivel bizonyosságot tett arról, hogy érdemes hazánkban gondolkodnia egy nagy nemzetközi vállalatnak - mondta Prof. Dr. Blaskó Gábor akadémikus, a Servier Gyógyszerkémiai Kutatóintézet vezérigazgatója. A kiemelkedő stratégiai és egyben partneri viszonyt emelte az eddigieknél is magasabb szintre Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Michel Eschenbrenner a Servier Hungária ügyvezető igazgatója a kormány és a vállalat közötti stratégiai együttműködési megállapodás aláírásával.

Az eseményen beszédet mondott Dr. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár és Blaskó Gábor akadémikus, a Servier Gyógyszerkémiai Kutatóintézet vezérigazgatója.

A Servier Csoport a második legnagyobb francia gyógyszergyár a világon, 140 országban van jelen, nemzetközi szinten 4,2 milliárd euró forgalmat bonyolított a 2012/2013-as üzleti évben. A Servier alapítója Dr. Servier, aki máig a világ első számú független francia gyógyszergyártójának első embere, 9 fős kisvállalkozásból építette fel a ma 21.000 fős csoportot. Az első Servier szabadalmak kidolgozója a magyar Dr. Beregi László volt, aki egészen a ’80-as évekig kutatási igazgatóként tevékenykedett a vállalatnál. Innen eredeztethető az erős magyar kötődés.

A Servier igazi értéknek a szellemi tudást tekinti, a magyar kutatók tudása pedig kiemelkedő és pótolhatatlan, a Servier ezért is növeli folyamatosan befektetéseit az elmúlt 20 évben Magyarországon. A Servier csoport Magyarországon közel 3000 főt foglalkoztat, több hazai termelő egységet üzemeltet, saját Gyógyszerkémiai Kutató Intézettel rendelkezik - így azon nagyon szűk körbe tartozik, mely alapkutatásokat is végez - és Budapesten Nemzetközi Terápiás Kutató Központot is működtet.

A Magyar Kormánnyal hagyományosan jó partneri viszonyt ápoló vállalat a hazai gyógyszeriparban rejlő lehetőségekre alapozva folyamatos kapacitásbővítést és fejlesztést hajt végre - ezt már Michel Eschenbrenner a Servier Hungária ügyvezető igazgatója hangsúlyozta.

A cégcsoport igen komolyan támaszkodik Magyarországra, hiszen a vállalatnak az anyaország mellett csak Magyarországon van molekuláris kutató központja. Ez egyben azt is jelenti, hogy a 140 országban megtermelt bevételeit nagy arányban hazánkba csoportosítja a vállalat vezetése a kutatások támogatása érdekében, hiszen jelentős mértékben a magyarországi kutatóközpontban zajló világszínvonalú munkára és eredményekre alapozzuk a vállalat innovációs tevékenységét, azaz az egész cégcsoport jövőjét – mondta Michel Eschbrenner.  


Blaskó Gábor akadémikus, a Servier Gyógyszerkémiai Kutatóintézet vezérigazgatója bemutatja az intézményt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek (b2), aki látogatást tett a Servier francia gyógyszeripari vállalat budapesti Gyógyszerkémiai Kutatóintézetében 2014. március 21-én. MTI Fotók: Kovács Attila

A Servier kutató és gyártó csoport egy különleges vállalat-filozófiát képvisel a világon és hazánkban, tevékenységének középpontjában a kutatás és az ember, maga az élet áll. A cégcsoport alapítványi formában működik, hagyományos értelemben vett profitot nem termel, egyedülálló mértékben, bevételei legalább 25%-át kutatásra fordítja, 2013-ban ez 27% volt. Ez azt is jelenti, hogy a Servier, a tavalyi esztendőben több mint 1,1 milliárd eurót fordított erre.

A Servier büszke arra, hogy számos kiemelkedő magyar kutató számára teremthet lehetőséget szakmai karrierjük kibontakoztatására és egyben Magyarország hírnevének öregbítésére. Klinikai kutatásai évente 500 magyar egészségügyi szakember itthon tartásához járulnak hozzá. A Servier kutatói között van, aki a Nobel-díjas magyar kutató, Oláh György csapatából tért haza – emelte ki hozzászólásában Varga Mihály.

A cégcsoport, amely nem piacot vásárolni, hanem értéket teremteni jött több mint húsz évvel ezelőtt Magyarországra, a továbbiakban is elkötelezett partnere lesz hazánknak és világszínvonalú kutatás fejlesztéseinek köszönhetően erősíteni kívánja az ország nemzetközi jelenlétét és öregbíteni hírnevét.

A kormány olyan, termelő illetve szolgáltató tevékenységet folytató nagyvállalatokkal kötött, illetve kíván stratégiai együttműködési megállapodásokat kötni, amelyek a magyar gazdaság teljesítményéhez jelentős mértékben hozzájárulnak. Olyan cégek ezek, amelyek elkötelezettek a hosszú távú magyarországi jelenlét iránt, jelentős beruházásokat eszközöltek/eszközölnek, és minél nagyobb mértékben dolgoznak magyarországi beszállítókkal. Összességében tehát a nemzetgazdaság erősödése szempontjából kulcsfontosságúak.

Michel Eschenbrenner, a Servier Hungaria Kft. ügyvezető igazgatója (b) és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter aláírja a Servier Hungaria Kft. és a magyar kormány között a stratégiai együttműködési megállapodást.

Magyarország kormánya és a Servier Hungária Gyógyszergyár által a mai napon aláírt megállapodás a 43 stratégiai együttműködési megállapodás. Cél a nagyvállalatok tartós magyarországi beruházásainak biztosítása, hazai tevékenységük bővítésének elősegítése, a beszállítások területén folytatandó együttműködés fejlesztése, a nagyvállalatok és a kormányzat közötti kapcsolat még szorosabbá fűzése. A megállapodásokat a Kormány hosszú távra köti a vállalatokkal, ez benne a stratégiai elem mindkét fél számára. A kölcsönös bizalomépítés révén javul a befektetői környezet, Magyarország versenyképessége, új munkahelyek jönnek létre, bővül a hazai kutatás-fejlesztési aktivitás valamint a beszállítói lehetőségek a hazai kis- és középvállalkozások számára –volt hallgató Varga Mihály minisztertől.

A stratégiai együttműködést követően kutató-fejlesztő helyet látogatták végig Budapesten a III. kerületben található Graphisoft park 21. századi vívmányokat felvonultató épületben.