• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

AbbVie, az új biológiai gyógyszergyártó

Gyógyszerpiac Forrás: Weborvos

Súlyos, krónikus betegségek gyógyítására keres megoldásokat az új gyógyszercég.

Az AbbVie (NYSE:ABBV) hivatalosan a mai nappal indult el önálló biogyógyszer vállalatként. Ebből az alkalomból az AbbVie vezetői több mint 40 országból érkező munkatársakkal és betegek együtt nyitották meg a 2013-as évi kereskedést a New York-i Értéktőzsdén.

„A mai nap új vállalatot indítunk útjára, gazdag örökséggel, kitűnő portfolióval, stabil termékfejlesztéssel és a növekedést biztosító lelkes munkatársakkal - mondta el Richard A. Gonzalez, az AbbVie igazgatótanácsának elnöke és a vállalat vezérigazgatója. - Eltökélt szándékunk, hogy jelentős értéket teremtsünk részvényeseink számára, és tudjuk, hogy ezt kizárólag a innováción keresztül érhetjük el."

Eredményes, jól irányított működés és sikeres termék portfolió

Egyedülálló biogyógyszer vállalatként az AbbVie egy összehangolt és céltudatos üzleti modellt alkotott, amely lehetővé teszi, hogy az ebből eredő bevételének egy részét a jövő terápiáiba fektesse. Az AbbVie hosszú távú növekedését a klinikai vizsgálatokban jelenleg tanulmányozott impozáns fejlesztési portfóliója biztosítja, amelyben 20 készítmény már a klinikai fejlesztés utolsó fázisaiban van.

Ezek, illetve a még kutatási fázisban vizsgált készítmények olyan betegségekre keresnek megoldást, mint a hepatitis C, rheumatoid arthritis, plakkos psoriasis, sclerosis multiplex, Alzheimer-kór, Parkinson-betegség, spondylo-arthropathiák, myeloma multiplex és endometriosis. Az AbbVie 2006 óta megháromszorozta a fejlesztés alatt álló készítményeinek számát. Ezekkel és más készítményekkel a tarsolyában az AbbVie gyors ütemben fejleszti a kiváló klinikai eredményt mutató, a betegek számára kedvező hatású, valamint gazdasági értéket teremtő terápiákat.

Az AbbVie innovációs megközelítése

A vállalat küldetésének és üzletpolitikájának alapja a folyamatos gyógyszerkutatás és ennek eredményeként hatékony gyógyszerek fejlesztése. E célok elérése érdekében az AbbVie kutatási tevékenységét a beteg-központú megközelítés vezérli, ami a gyógyszerkutatás tárgyát képező súlyos betegségek alapos megértésével, valamint világszerte a betegek, a finanszírozók és a szabályozó hatóságok aktuális igényeinek ismeretével kezdődik. A vállalat kutatói olyan problémákon dolgoznak, amelyek leginkább magukban hordozzák annak lehetőségét, hogy az adott betegségek kezelésének módját a jövőben alapvetően megváltoztassák.

Középpontban a beteg

Az AbbVie fő irányvonala olyan speciális gyógyszerek fejlesztése, amelyek az összetett és megoldatlan egészségügyi problémákra adnak megoldást, különösképpen azokra a súlyos krónikus betegségekre, amelyek az összes egészségügyi költség 75 százalékát teszik ki.

A betegek eredményeit javító új speciális kezelések kifejlesztésével az AbbVie és munkatársai nagyban hozzájárulnak ezen betegségek hosszú távú negatív egészségügyi és gazdasági hatásainak csökkentéséhez.

Az AbbVie megalakulása

Az AbbVie (NYSE:ABBV) 2013-ban az Abbott-ból való kiválása után megalakult nemzetközi, kutatás-orinetált biogyógyszer vállalat. Az AbbVie a modern biotechnológia iránti elkötelezettséget ötvözi a régóta megbízhatóan működő, piacvezető gyógyszer vállalat szakértelmével és felépítésével. A vállalat küldetése, hogy szakértelmével, elkötelezett munkatársi gárdájával és egyedülálló megközelítésével olyan új, modern terápiás megoldásokat fejlesszen ki és vezessen be, amelyek számos, a világ leginkább összetett és súlyos betegségeire adnak megoldást. Az AbbVie célja, hogy segítse a betegeket abban, hogy egészségesebb életet élhessenek, valamint együttműködjön fenntartható egészségügyi megoldások létrehozásában.

2013-ban az AbbVie mintegy 21 000 alkalmazottjával világszerte 170 országban forgalmaz gyógyszereket. A vállalattal, munkatársaival és a vállalat elkötelezettségével kapcsolatos további információkért, kérjük, látogasson el a www.abbvie.com internetes oldalra.

Magyaroszági munkatársainak száma: 60 Ügyvezető igazgató: dr. Jakab Zoltán, orvosigazgató: dr. Schnaider Tamás. Székhelye: Budapest. Az országban folyó klinikai vizsgálatok száma: 17. A hazai kutatás-fejlesztésben dolgozó munkatársak száma: 10

Legolvasottabb cikkeink