• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Év Gyógyszere 2014: a Richter készítménye a nyertes

Gyógyszerpiac Forrás: Weborvos Szerző:

A szakmai zsűri a Richter Gedeon Nyrt. mióma kezelését szolgáló originális szerét ítélte nyertesnek.

A Magyar Tudományos Akadémián Prof. Dr. Sperlágh Beáta, a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság (MFT) elnöke ünnepélyes keretek között adta át hétfőn az "Év Gyógyszere 2014" díjat Bogsch Eriknek, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatójának.

Az 1997-ben alapított elismerést azzal a szándékkal hívták életre, hogy a tudományos társaság szakmai presztízsével segítse elő a gyógyításban a legkorszerűbb, leghatékonyabb és leginkább betegbarát készítmények elterjedését, valamint új terápiás eljárások meghonosodását hazánkban. A Társaság bíráló bizottságot hozott létre vezetőségi tagjaiból és külső szakértők véleményét is kikérve értékeli a pályázatokat, készíti el javaslatát. A díj odaítéléséről az MFT vezetősége titkos szavazással dönt.

A most nyertes Richter készítmény az első olyan gyógyszer, amelyet kifejezetten a miómák, a nőknél leggyakrabban előforduló, jóindulatú, ám rendkívül sok kellemetlenséggel járó daganat kezelésére fejlesztettek ki. Kutatások igazolják, hogy a szer a betegek többségénél gyorsan és hatékonyan mérsékli a vérzést, enyhíti/megszünteti a vérszegénységet, illetve a miómák jelentős és tartós (legalább a terápia befejezését követő 6 hónapon át) méretcsökkenését. Mindehhez további pozitívum, hogy a gyógyszer bizonyítottan jól tolerálható, az életminőség gyors javulását segíti.

„A Richter számára a nőgyógyászati terápiás terület kiemelkedő jelentőségű, melyben világviszonylatban is az egyik meghatározó szereplő. 2010-ben a Richter a nőgyógyászati vonalon is belépett az originális kutatási területre olyan készítményekkel, amelyekre jelentős, kielégítetlen orvosi igény mutatkozik. Ilyen a mióma kezelése is. Büszkék vagyunk arra, hogy ma már azon vállalatok közül, amelyek világszerte nőgyógyászati termékekkel foglalkoznak, a cég az egyik legszélesebb termékválasztékkal rendelkezik, miközben folyamatosan bővítjük portfóliónkat" – mondta Bogsch Erik, a Richter Gedeon vezérigazgatója a rangos elismerés átvételekor.

(Képünkön: Prof. Dr. Sperlágh Beáta egyetemi tanár, elnök, Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság, Prof. Dr. Varró András egyetemi tanár, a Szakmai Bíráló Bizottság elnöke és Bogsch Erik vezérigazgató Richter Gedeon Nyrt.)