• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Így látják a diákok, mit tehetnek szívük egészségéért

Gyógyszerpiac Forrás: Weborvos

A „Filmezz Szívvel" tudományos videopályázat eredményhirdetése.

A szív- és érrendszer egészségének megőrzése, a kardiovaszkuláris betegségek megelőzése állt a Bayer Hungária Kft. és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány tavaly ősszel első ízben meghirdetett tudományos videopályázatának középpontjában, melynek eredményét ma tették közzé.

„A szív- és érrendszeri betegségek sajnos hosszú ideje vezető halálokok és a korai rokkantság egyik fő előidézői hazánkban. Ezen betegségek megelőzésében, kezelésében egyaránt fontos szerepet játszik az egészséges életmód. Ezért nagyon érdekesnek tartottam, ahogyan a 12–16 éves diákok kidolgozták, mások számára is pillanatok alatt aktuálissá, megfoghatóvá, elgondolkodtatóvá tették a témát" – mondta dr. Nagy András kardiológus, a Magyar Nemzeti Szívalapítvány kuratóriumi elnöke, a „Filmezz Szívvel!" zsűritagja.

„A gyermekek olyan valóságokra nyitottak ablakot, amelyekről hajlamosak vagyunk megfeledkezni. Talán elcsépeltnek tűnhet, hogy ne dohányozzunk, hogy mozogjunk rendszeresen, étkezzünk egészségesen. Mégis, ha mindezekre valóban odafigyelnénk, nagy valószínűséggel sok kellemetlenséget megelőzhetnénk, egészségesebbek lehetnénk, tovább és boldogabban élhetnénk. Azt hiszem, ez az, amire nagyon sokan vágynak, vágyunk, és remélem, hogy ezek a pályamunkák sokakat megfognak, életmódváltásra vagy akár csak egy újabb lépésre ösztönöznek majd" – tette hozzá dr. Gerhard Waltl, a Bayer Hungária ügyvezető igazgatója. A versenyre 27 ökoiskola csapatai regisztráltak.

Mi az MSMS?
Az MSMS egyike a Bayer által támogatott 300 világméretű társadalmi felelősségvállalás programnak. A Bayer már több, mint száz éve felelős vállalati polgárként dolgozik a köz érdekében, amivel az egész emberiségnek és a társadalomnak is a javát szolgálja. Az MSMS számos fontos nemzeti és helyi partnerkapcsolatra épít. Az MSMS célja nem csupán az, hogy segítséget nyújtson a jövő tudósainak, technológusainak, mérnökeinek és matematikusainak oktatásában, hanem az is, hogy minden tanulót olyan készségekkel lásson el, mint amilyen a kritikus gondolkodás, a kreativitás és a változáshoz való alkalmazkodás. Olyan készségekkel, amelyek a jelen kor tudományos és műszaki világában minden pályán elengedhetetlenül szükségesek. Mindezt egy magas színvonalú, aktív részvételen alapuló tudományos oktatás keretében teszi.

Bővebb információ a pályázatról, a nyertes csapatokról, az egészséges életmódról és a kardiovaszkuláris egészségről a www.msms.hu internetes oldalon található.

Legolvasottabb cikkeink