• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Lezárult a pályázat, íme a nyertesek

Hírek 2018.05.22 Forrás: Weborvos
Lezárult a pályázat, íme a nyertesek

Összesen 50 kardiológiai szakrendelés, illetve szakambulancia nyújtotta be pályázatát a felajánlott eszközökre.

A Magyar Kardiológusok Társasága Szívalapítványa és a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. még az év elején hirdette meg közös pályázatát a fel nem ismert szívritmuszavarok időben történő felismerésének elősegítésére. A pályázat célja az volt, hogy elősegítse a magyarországi szív- és érrendszeri betegségek visszaszorítását az előforduló szívritmuszavarok időben történő felismerésének támogatásával, csökkentse a hazai stroke megbetegedések számát a hatékony diagnosztika és orvos-beteg kommunikáció segítésével, illetve javítsa a kardiológiai szakrendelők és intézmények eszközellátottságát. Összesen 50 kardiológiai szakrendelés, illetve szakambulancia nyújtotta be pályázatát, amelyek közül 35-en részesültek a 60 db felajánlott 6060 WIWE diagnosztikai készülékből és a 15 táblagépből.

„A pályázattal megvalósult jelentős hazai eszközfejlesztés életeket menthet, hiszen a WIWE eszköz segítségével idejében felismert pitvarfibrilláció kezelésével súlyos, akár halálos stroke események előzhetők meg. A készülék rendkívül modern, igen jó minőségű valós EKG görbe készítésére és tárolására alkalmas. Kis méreténél fogva „mindig kéznél lehet” - mondta el a Magyar Kardiológusok Társasága tiszteletbeli elnöke, Prof. Merkely Béla.

„A megelőzés, illetve a bajok idejében történő felismerése életeket menthet. A Pfizer 2016-ban1,5 milliárd forinttal támogatta a hazai betegellátást. Különösen büszkék vagyunk a most lezárult pályázatra, amelynek köszönhetően egy hazai fejlesztés segítheti még szélesebb körben a szívritmuszavarok időben történő felismerését” - mondta el Vereckei Péter, a Magyarországon gyógyszereivel 25 éve jelen lévő Pfizer ügyvezető igazgatója.

A hazai orvostechnológiai innováción alapuló, mindössze névjegykártya méretű WIWE az életkor előrehaladtával növekvő gyakorisággal előforduló, sokszor tünetmentes vagy csak kevés panaszt okozó szívritmuszavar, a pitvarfibrilláció fennállására figyelmeztető mobil EKG készülék, mely alkalmas többek között ezen alattomos és veszélyes ritmuszavar időben történő felderítésére. Elsősorban az ambuláns kardiológiai szakrendelésen megjelenő páciensek előszűrését teszi lehetővé.

A diagnosztikai készülékkel online és offline mérés is végezhető, ezzel ésszerűsítve az orvos-beteg találkozások számát.

A nyertes pályázók listája itt olvasható

 

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink