• nátha
  • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

   A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

 • melanóma
  • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

   Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

   Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

  • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

  • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

   Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Magyarország meghatározó európai klinikai vizsgálati központ

Gyógyszerpiac 2024.03.30 Forrás: MTI
Magyarország meghatározó európai klinikai vizsgálati központ

Ettől az évtől a Janssen az anyacég márkaneve alatt, Johnson & Johnsonként folytatja tovább működését.

Idén több mint 50 új klinikai vizsgálati helyszín megnyitását tervezi Magyarországon a Johnson & Johnson; a klinikai központokban, egyetemi intézetekben, kórházakban és szakrendelőkben található vizsgálóhelyekkel országos lefedettséget biztosítanak a klinikai vizsgálatok elvégzéséhez, amelyekben éves szinten több mint ezer orvos és egészségügyi szakdolgozó vesz részt - közölte az egészségipari vállalat csütörtökön.

Tájékoztatásuk szerint több mint 60 munkatárssal a Johnson & Johnson klinikai vizsgálati csoportja a magyar leányvállalat legnagyobb részlege. Tavaly 185 helyszínen 383 új páciens bevonásával összesen mintegy 600 magyar beteg vett részt a vállalat égisze alatt zajló klinikai vizsgálatokban, és jutott hozzá másképp nem elérhető innovatív terápiákhoz.

A közleményben ismertették, hogy számos, nemzetközi viszonylatban is fajsúlyos klinikai vizsgálat zajlik Magyarországon magyar betegek aktív részvételével. Ezek között említették a jelenleg visszafordíthatatlan, vaksághoz vezető retinabetegségek kezelését lehetővé tévő szemészeti génterápiát, a pikkelysömör, valamint a gyulladásos bélbetegségek innovatív kezelését szolgáló, szájon át adható biológiai terápia területét, illetve azt a terápiát, amely a várakozások szerint jelentősen javítja majd a mielóma multiplex rosszindulatú vérképzőszervi daganatos betegséggel élők progressziómentes túlélését.

A Janssen, a Johnson & Johnson innovatív gyógyszeripari vállalata több mint 30 éve van jelen Magyarországon. Ettől az évtől a Janssen az anyacég márkaneve alatt, Johnson & Johnsonként folytatja tovább működését. A Janssen nevet a továbbiakban nem használják, de a névváltozás nem érinti a vállalat jelenlétét az egészségügyben, a termékportfólióját, a gyógyszerei nevét, illetve a szakmai-tudományos együttműködéseit sem - jelezték.

Ana Maria Vargas, a Johnson & Johnson Innovative Medicine hazai leányvállalatának országigazgatója a közleményben rámutatott: 2004 és 2022 között a Johnson & Johnson Innovative Medicine 125 milliárd forinttal gyarapította a költségvetés bevételeit Magyarországon, a vállalat által megtermelt közvetlen bruttó hozzáadott érték pedig a 2004-es 1,7 milliárd forintról 2022-re több mint hússzorosára, 36,7 milliárd forintra nőtt. A multiplikátorhatást is figyelembe véve a Janssen által előállított teljes bruttó hozzáadott érték 2022-ben megközelítette a 61 milliárd forintot.

A vállalat 2010-2022 között mintegy 9 milliárd forintot költött kutatás-fejlesztésre Magyarországon, ami döntően a klinikai vizsgálatok szervezését jelentette.

A Johnson & Johnson tavaly döntött arról, hogy egyesíti az orvostechnológiai és a gyógyszeripari szektorát Johnson & Johnson márkanév alatt. A vállalatcsoport világszerte több mint 130 000 alkalmazottat foglalkoztatott 2023-ban, teljes árbevétele 85,2 milliárd dollár volt. A vállalat globális K + F kiadásai meghaladták a 15 milliárd dollárt, ami bevételarányosan 17,7 százalékos ráfordítást jelentett.